Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

Groningse Statenlid en oud-inwoonster van Zwartsluis

Stieneke van der Graaf nieuw Tweede Kamerlid (CU)

Stieneke van der Graaf, Groningse Statenlid en oud-inwoonster van Zwartsluis, stond op de zesde plaats van de kandidatenlijst bij de Tweede Kamerverkiezingen. Er werd in maart nipt geen zesde zetel behaald. Het Groningse Statenlid en oud-inwoonster van Zwartsluis neemt de vrijgekomen zetel van Carola Schouten in, die vicepremier en minister van Landbouw is in het nieuwe kabinet.

Vanaf 2007 was Van der Graaf lid van de Provinciale Staten in Groningen. Sinds 2013 was ze fractievoorzitter. Ze was daarnaast werkzaam als jurist. Ze is opgegroeid in Zwartsluis en staat in het Kulturhus aan de Purperreigerlaan in de reeks van het fotokunstwerk.

Als Statenlid maakte ze zich in de laatste jaren aanhoudend sterk voor de inwoners van Groningen die te maken hebben met de gevolgen van de gaswinning en voor versterking van hun rechtspositie. Ook spande ze zich in voor het behoud van kleine scholen, ondersteuning van voedselbanken, een goede opvang van vluchtelingen en voor verbetering van de samenwerking met Duitsland.

"Ik zie uit naar de bijzondere taak die voor me ligt om namens de ChristenUnie geloof een stem te geven in de Tweede Kamer. Om te strijden tegen onrecht en om het geluid vanuit de regio te versterken in Den Haag", schrijft Van der Graaf op haar Facebook-pagina.

De beŽdiging in de Tweede Kamer, samen met nog enkele nieuwe Kamerleden, staat op de agenda van dinsdag 31 oktober om 14.00 uur. Het is live te volgen via NPO Politiek en de livestream van de Tweede Kamer.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 30.10.17 | 09.02 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie