Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 23.12 uur
 

Dag-, leer- en werkcentrum in Zwartsluis

Feestelijke opening 'Hand-Made with care' bij Frion

Bij De Ontmoeting van Frion aan de Fortresselaan 2 in Zwartsluis is maandag 1 november 2017 ‘Hand-Made with care’ feestelijk geopend. In deze nieuwe ruimte vindt de bezoeker producten, die met zorg zijn gemaakt door deelnemers van De Ontmoeting. Zij ondernemen met elkaar allerlei activiteiten en maken artikelen die hier nu te koop zijn. En dankzij een donatie van stichting Mensen met een beperking in Zwartsluis, kon de cadeaupapierrolhouder en extra naaigaren worden aangeschaft.

De Ontmoeting: dag-, werk- en leercentrum
De Ontmoeting is dag-, werk- en leercentrum. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelnemers kunnen doorstromen naar gesubsidieerd en betaald werk.

Tiny Brouwer, werkbegeleider: "Ongeveer drie jaar geleden startten we hier met het dag-, leer- en werkcentrum. We begonnen met 3 tot 5 deelnemers per dag. Dit breidde zich al snel uit naar 10 tot 15 deelnemers. Zij maken allerlei producten in het naaiatelier, in het houtlokaal of gezellig achter de heerlijke grote koffietafel. De producten zijn de moeite waard om te verkopen. En dat heeft geresulteerd in 'Hand-Made with care’. Waarbij het interieur ook is gemaakt door de deelnemers, zij de inrichting voor hun rekening namen en deze naam hebben bedacht."

Berry Bücker, begeleider werk: "Onze deelnemers zijn trots op de gemaakte producten. En inwoners van Zwartewaterland ook. Dat merkten we bijvoorbeeld tijdens de (zomer)markten. En vandaag werd het opnieuw bevestigd. Er werden gelijk veel cadeauartikelen verkocht. Zij ervaren dat ze (weer) waarde toevoegen aan de maatschappij. En dat vergroot hun eigenwaarde en versterkt het zelfvertrouwen.”
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 02.11.17 | 12.15 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie