Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 23.12 uur
 

Advies en aantrekkelijke leningen

Eigenaren duurzame huizen zetten hun deuren open

Huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen, kunnen zaterdag 4 en 11 november ideeŽn opdoen tijdens de Duurzame Huizenroute. Tientallen huiseigenaren in de hele provincie zetten hun deuren open om andere inwoners te inspireren en om hun ervaringen te delen.

De Duurzame Huizenroute wordt voor de vijfde keer georganiseerd, en ondersteund door de provincie Overijssel. De provincie heeft samen met haar alliantiepartners de ambitie om de komende vijf jaar minimaal 75.000 woningen te verduurzamen. Met betrekking tot de bouw gaan provincie en marktpartijen in de toekomst voor aardgasloos, energieneutraal en circulair bouwen. Bouwers en provincie pakken dit in 2018 gezamenlijk op via praktijkexperimenten.

Advies en aantrekkelijke leningen
Isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, verder zonder gasaansluiting? Er zijn veel maatregelen mogelijk om de eigen woning te verduurzamen. Niet alleen verhoogt dit het comfort van de woning, de investeringen resulteren in een lagere energierekening.

De provincie Overijssel en haar partners van de Energie Alliantie Overijssel kunnen huiseigenaren hierbij ondersteunen. Bijvoorbeeld met advies bij de gemeentelijke energieloketten, of met een aantrekkelijke Energiebespaarlening. Inwoners van Overijssel profiteren hier van extra lage rente door een subsidie van de provincie Overijssel. Ook zijn er landelijke subsidieregelingen voor duurzaamheidsinvesteringen.

20% Nieuwe Energie in 2023
Een toekomstbestendige provincie is energieneutraal. Dat betekent dat we anders moeten omgaan met onze energiebronnen en energieverbruik. In Overijssel is hiervoor een krachtige alliantie gevormd met het bedrijfsleven, natuur- en milieuorganisaties, de energiesector en gemeenten. Gezamenlijk hebben wij de ambitie om in 2023 20% van ons energieverbruik te verduurzamen. Resultaat is een aantrekkelijke duurzame leefomgeving voor onze inwoners, en een groei van de werkgelegenheid.

Gedeputeerde Annemieke Traag voor Milieu, Energie en Europa verricht op zaterdag 4 november de aftrap van de eerste Duurzame Huizenroutedag.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 03.11.17 | 14.13 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie