Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

Anneke Greveling en Herman van Dijk 50 jaar lid!

Staande ovatie voor 95-jarig Voorwaarts!

Dat Muziekvereniging Voorwaarts Zwartsluis populair is onder de inwoners van het dorp bleek ook tijdens de jaarlijkse uitvoering van de Sluziger muzikanten. Zaterdagavond 4 november 2017 hield de vereniging haar jaarlijkse uitvoering. De sporthal van het Agnieten College was gevuld met publiek dat zichtbaar genoot van hoog muzikaal entertainment.


De uitvoering begon met een welkomstwoord van voorzitter Henk van de Woude, tevens voormalig burgervader van Zwartsluis. Van de Woude sprak in het bijzonder zijn dank uit richting leden, sponsoren en donateurs.

Al sinds 1905 is Voorwaarts een begrip in het dorp. De vereniging, welke is ontstaan uit de korpsen 'Exelsior' en 'Oefening zij ons Doel', trok meer dan 100 belangstellenden naar het jaarlijks concert.

Het thema van de uitvoering was 'Let's make music'. Er waren bekende muziekstukken te horen die perfect op elkaar aansloten. Zowel het harmonie-orkest, de malletband, het leerlingenorkest en jeugdorkest 'Energy X' gooiden hoge ogen bij het publiek.

Voorafgaand aan het optreden wist voorzitter Van de Woude een aantal leden te benoemen tot jubilaris. Zij ontvingen naast een bos bloemen en een oorkonde, ook speldje.

12,5 jaar bij Voorwaarts
- Alette Van de Belt
- Mathilde van Leusen
- Wesley Nieborg

25 jaar bij Voorwaarts
- Gerson Klaver
- Folkert Jousma
- Jeannette Corporaal

40 jaar bij Voorwaarts
- Wieger Nieborg
- Alex Vos

50 jaar bij Voorwaarts
- Herman van Dijk
- Anneke Greveling

Muziekvereniging Voorwaarts Zwartsluis toonde zich van haar beste kant. De reacties van zowel muzikanten als toeschouwers waren erg enthousiast, een ieder genoot zichtbaar van het jaarlijkse concert. Albert Greveling had de sportzaal voorzien van prachtig bloemwerk. De avond werd aan elkaar gesproken door Jan Blei en afgesloten met een staande ovatie.
reageren REAGEER | stuur door | ZATERDAG, 04.11.17 | 22.46 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie