Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

Veilig en goed voorbereid!

ANWB-lichtbrigade checkt fietsen bij Agnieten College

Uit onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders afgelopen winter een gevaarlijke verkeerssituatie hebben meegemaakt door fietsers zonder licht. Daarom ging de ANWB Lichtbrigade dit jaar voor de 6e keer in oktober het land in om iedereen te wijzen op het belang van fietsverlichting.

De brugklassers van het Agnieten College in Zwartsluis kregen de kans om hun fiets te laten checken op verlichting, reflectie, remmen banden, zadel, bel en andere belangrijke onderdelen.

Om er achter te komen of de fiets veilig is om in de donkere en koude wintermaanden de route naar school te fietsen, reden de brugklassers een parcours waar de verschillende onderdelen nauwkeurig gecontroleerd werden.

De juniormentoren (derdejaars leerlingen) stonden klaar op hun post langs de route en beoordeelden iedere fiets kritisch op de veiligheid van het onderdeel waar zij verantwoordelijk voor waren. Vanzelfsprekend gebeurde dit onder toeziend oog van ANWB-consul van Overijssel Wim Reuvekamp en docenten.

Een enkele keer moest er een kleine reparatie plaatsvinden, zoals een lampje vervangen, het vastzetten van een zadel of de banden oppompen. De conciërge wist zich hier wel raad mee, en wist de fietsen weer veilig in orde te maken. De benodigde onderdelen werden in een ‘toolkit’ beschikbaar gesteld door de ANWB.

De fietsen die veilig bevonden werden, kregen een sticker opgeplakt. Zo kunnen de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis de komende donkere winterdagen met een gerust gevoel, veilig de weg op.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 06.11.17 | 09.41 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie