Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 23.12 uur
 

Vermakelijke middag op 't Hoenbroeck

Olympia'28 wint ook vierde thuiswedstrijd

Olympia'28 heeft ook de vierde thuiswedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. Na achtereenvolgens DSV, VEVO en Hattem, werd nu ESC uit Elburg aan de zegekar gebonden. De thuisploeg won met 2-0.

Goed beginnen, dat was ongetwijfeld wat trainer Jarrisch Keizer aan zijn manschappen had meegegeven. Maar exact negen seconden stonden er op de klok toen de op het doel teruggekeerde Jeroen Bos voor het eerst in actie moest komen. Een lange bal, werd doorgekopt door de linksbuiten en door Wim de Vries ineens richting Bos gevolleerd. Die was gelukkig bij de les en pareerde de inzet met een fraaie safe.

Het bleek de opzet tot een zeer vermakelijke middag, waarin werd gestreden voor elke centimeter op de met zand overladen grasmat. De tweede grote kans was aan de overzijde.

Bertus Finke, in grootse doen deze middag, kapte de bal eens lekker voor zijn rechter en testte de reflexen van de goalie van ESC. En ook die bleek prima bij de les. Het bleef 0-0.

Daar kwam na dertien minuten verandering in. Kjelt Bonhof trok de bal voor het doel van ESC langs en zag de bal met enig geluk pardoes voor de voeten van Finke vallen. ‘Ineens vol op de slof’, dacht het publiek, maar Finke wist wel beter. Beheerst legde hij de bal nog eens goed om hem vervolgens keurig in de hoek te deponeren; 1-0.

Kansen waren er in het vervolg aan beide kanten, maar twee grote kansen waren niet aan Willard Visscher besteed, terwijl ook ESC de bal niet achter Bos en tussen de twee palen kreeg. Na de pauze schoot John Sanders uit de draai net naast, maar de verdiende 2-0 viel even later alsnog. Stan Roosken stak Bonhof heerlijk weg. De captain keek op, zag Finke en legde de bal prima terug op de aanvaller, die met een perfecte beheersing de 2-0 tegen de touwen werkte.

Geen moment kwam Olympia'28 in het slot nog in de problemen. Of het moet de negentigste minuut zijn geweest, toen een vrije trap fraai op de lat boven Bos werd geknald. Die aansluitingstreffer bleef uit, waardoor Olympia'28 ook zijn vierde thuiswedstrijd wist te winnen.

Op de stand klommen de Hasselters door de zege naar plek vier, op slechts drie punten achterstand van koploper Hattem.

Zaterdag aanstaande treft Olympia'28 eersteklasser ASV Dronten in tweede ronde van het bekertoernooi. Een mooi affiche tegen een uitstekende tegenstander, waar zeker Gerrit Zekveld (oud-speler van ASVD) zijn beste beentje voor zal willen zetten. Kansloos zijn de Hasselters dan ook geenszins. De wedstrijd wordt immers afgewerkt op ’t Hoenbroeck en dat is in de afgelopen weken een onneembare vesting gebleken.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 06.11.17 | 10.18 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie