Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 10.44 uur
 

'Opvoeden gaat niet altijd vanzelf'

Bijeenkomst Kinder- en puberbrein op 7 november

Vanavond, dinsdag 7 november 2017 verzorgt het Sociaal Domein Zwartewaterland een bijeenkomst Kinder- en puberbrein met als thema ‘Opvoeden buiten de lijntjes’. "Opvoeden is een thema dat regelmatig voorbijkomt in de media, er zijn al vele boeken over geschreven en adviezen over gegeven", zegt orthopedagoog Linda Sijtsma.

"Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan ook best lastig zijn, wat maakt dat ouders zich soms zorgen maken of zichzelf tekort vinden schieten. Deze bijeenkomst biedt ouders ideeën en oplossingen die soms in een onverwachte hoek blijken te liggen.

Bij het opvoeden spelen ook gewoonten en de eigen opvoeding een belangrijke rol in hoe ouders het nu zelf doen. "Het kan dan heel verfrissend zijn dingen eens van een andere, meer creatieve kant te bekijken en hierin van elkaar te leren", vertelt Linda. "Er zijn misschien geen panklare antwoorden, maar je verplaatsen in je kind, de vraag achter zijn of haar gedrag ontdekken, een open houding en écht contact maken vormen een belangrijke basis."

Tijdens de bijeenkomst vormt deze gedachte de invulling van de workshop voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar. De workshop voor de leeftijdscategorie 0 – 4 jaar wordt gegeven door een GGD jeugdverpleegkundige. De workshop voor de 12 + leeftijdscategorie wordt gegeven door een sociaal werker van Welzijn Mensenwerk.

Programma
Vanaf 19.15 uur staat er voor alle ouders uit Zwartewaterland een kop koffie of thee klaar in het gemeentehuis te Hasselt. Na een woord van welkom volgen twee workshoprondes, gescheiden door een pauze om 20.15 uur. Zo is er gelegenheid om na de eerste ronde nog even na te praten of naar huis te gaan als er interesse is in slechts één leeftijdscategorie. De bijeenkomst eindigt om 21.15 uur met ongetwijfeld voldoende handvatten om het ‘opvoeden buiten de lijntjes’ succesvol in de praktijk te brengen.

Vooraf aanmelden is niet nodig.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 07.11.17 | 10.56 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie