Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Leden en oud-leden stralen in Sporthal De Prinsenhof

Overweldigende belangstelling voor jubileum Irene

Na een intensieve voorbereiding van enkele maanden bereikte het jubileumjaar van Chr. Fanfarekorps Irene zaterdag 4 november 2017 het hoogtepunt. Overdag een reŁnie voor leden en oud-leden en de avonduren ingeruimd voor een jubileumconcert in Sporthal De Prinsenhof in Hasselt.

Ook stond de avond in het teken van de nieuwste cd van Irene Hasselt 'A Marching Odyssey', met beelden van Irene door de jaren heen, voorzien van commentaar van diverse (oud-)leden.

Voorafgaand aan het jubileumconcert stond voor leden en oud-leden een buffet klaar. Jong en oud liet het zich smaken.

De avond voor een volle zaal werd geopend met een bewerking van Psalm 150. Waarna het programma voor de pauze optredens bevatte van het orkest, de drumband en het jeugd- en opleidingsorkest. Daarbij werd populaire muziek van Kensington en Toto afgewisseld met klassieke orkestwerken als Mercury van Jan v.d. Roost en Roll of Honour van Jacob de Haan.

17 Jubilarissen
De jubilerende muziekvereniging zette maar liefst 17 jubilarissen voor het voetlicht; 12,5, 40, 50 of maar liefst 60 jaar lid. De volgende leden
ontvingen een onderscheiding.

12,5 jaar
Joanne Admiraal, Aletta Boezelman, Matthan van Eijnsbergen, Jorik Kamphof, Edward de Leeuw, Aaldert Pleijsier, Beja Postma, GerriŽtte Rietman, Ingrid Sterenberg, Erik Strijker en Andrea ter Wee.

40 jaar
Bea van de Groep

50 jaar
Henk Bergman en Joke Bergman

60 Jaar
Aaldert Bergman, Dick Bergman en Jan Hilboezen. Dit drietal ontving behalve de onderscheiding de eerste exemplaren van de DVD ĎA Marching Odysseyí. Samenstelling en montage was in eigen handen van Jan Admiraal jr. en Mark ten Klooster. De dvd (10,00 euro) is te bestellen, via pr@irenehasselt.nl

Na de pauze voegden de reŁnisten zich bij de verenigingsonderdelen, waardoor er een groot orkest ontstond van meer dan 120 leden. Tijdens de diverse repetities was door dirigenten Henk Beens, Kees Does en Han Koek opgemerkt dat de reŁnisten het musiceren nog niet verleerd waren. Dit werd duidelijk tijdens de tweede helft van het programma, dat samengesteld was uit verzoeknummers van de reŁnisten.

De muzikanten speelde 'Massed Band de Mars der Medici'. De zaal werd er stil van. Maar ook de andere stukken, variŽrend van Ross Roy tot Scotland the Brave brachten het publiek in vervoering.

De avond werd afgesloten door voorzitter Beja Postma, met een oprecht dankwoord voor het organisatiecomitť, bestaande uit Nieke Kamphof, Marko Nijmeijer, Esther Spijkerman en Nelleke van der Weij. Het door de leden spontaan ingezette clublied ĎVoor Irene zijn wij allemaalí vormde een prachtige afsluiting van een enerverende dag.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 07.11.17 | 13.51 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie