Project feestelijk afgesloten

150.000 euro voor Suriname

150.000 euro voor Suriname

150.000 euro voor Suriname© Z-RTV Fotografie

In een goedgevulde raadszaal werd donderdag 15 februari het project 'Samen Sparen voor Scholen in Suriname' feestelijk afgesloten. Met vrolijke Surinaamse muziek en veel lovende woorden voor initiator Aly Hilberts werd het eindbedrag door Klasien Hoekman bekend gemaakt. De eindstand, 150.000 euro, een absoluut recordbedrag.

"Ik sta te trillen op mijn benen" was de eerste reactie van Hilberts toen ze voor de volle zaal het woord kreeg. "Niet omdat we zoveel geld hebben opgehaald, want dat wist ik al wat langer, maar omdat ik nu al die gezichten zie die al die projecten mogelijk hebben gemaakt."

Het bedrag van 150.000 euro is de totale slotsom van alle projecten van de Zwartewaterlandse bevolking, de schenking van de gemeente Zwartewaterland en de bijdrage van het Zeister Zendings Genootschap en Impulsis.
Zwartewaterland heeft bij elkaar bijna 48.000 euro opgehaald. Het Zeister Zendings Genootschap en Impulsis hebben dit bedrag aangevuld tot de uiteindelijke slotsom van 150.000 euro.

Geven voor Benin(i) is het nieuwe 2e en 3e wereldproject. Zwartewaterland gaat zich nu een jaar lang inzetten voor het Afrikaanse Benin, waar de Genemuidense Nini Heutink Mission Shaloom heeft opgericht. De missie verstrekt aan vrouwen micro kredieten zodat ze hun eigen bedrijf op kunnen zetten. Ook houdt Mission Shaloom zich bezig met het bestrijden van ziektes zoals HIV en Malaria en er wordt voorlichting gegeven aan zwangere vrouwen en jonge moeders. Mission Shaloom heeft ook een eigen kliniek waar aidsvoorlichting wordt gegeven en waar zwangere vrouwen worden begeleidt. Er is dringend behoefte aan laboratoium inventaris en een echo apparaat.

Tijdens de avond gaf de zus van Nini Heutink, de Genemuidense Marianne Beens een indrukwekkende presentatie over Benin die illustreerde hoe hoog de nood is.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 16.02.07 | 00.00 UUR


advertentie