No-claim vervangen door eigen risico

Opvallende wijzigingen in zorgverzekering

Het basispakket van de zorgverzekering wijzigt per 1 januari 2008. Ook al zijn een aantal wijzigingen inmiddels bekend, toch een overzicht van enkele opvallende wijzigingen. Zo wordt de no-claim vervangen door een eigen risico.

Een andere wijziging is dat de anticonceptiepil is opgenomen, ongeacht de leeftijd. Het uitgebreide jeugdpakket tandheelkunde geldt vanaf 1 januari voor iedereen met een zorgverzekering tot 22 jaar en iedereen krijgt de eerste acht behandelingen voor eerstelijns psychologie vergoed. Wel wordt een eigen bijdrage van tien euro per consult gevraagd.

Er worden in het nieuwe basispakket meer uren voor de kraamzorg vergoed. De kraamzorg valt niet onder het verplichte eigen risico. Met ingang van 1 januari 2008 geldt er geen no-claim meer. Hiervoor in de plaats is een verplicht eigen risico gekomen. Chronische zieken en gehandicapten worden hier deels voor gecompenseerd.

Eenvoudige loophulpmiddelen, reageerbuisbevruchting (ivf) en het patiŽntgebonden budget (PGB) zijn enkele vergoedingen die niet gewijzigd zijn in het basispakket.

Voor meer info: www.minvws.nl/dossiers/zorgverzekering

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 09.11.07 | 00.00 UUR


advertentie