Organisaties Zwartewaterland dingen mee om de prijzen!

Wie wint titel 'Overijsselse vrijwilliger van het Jaar'?

Klasien, de multitaskende inwoonster van Genemuiden

Klasien, de multitaskende inwoonster van Genemuiden © Z-RTV Fotografie | RDV

Bijna een derde van de inwoners van Overijssel is actief als vrijwilliger. Als blijk van waardering voor hun inzet reikt de provincie Overijssel op vrijdag 28 september a.s. voor de veertiende keer de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit.

Overijssel heeft massaal gereageerd op de oproep om individuele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te nomineren voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs! Er zijn 62 individuele vrijwilligers en 52 vrijwilligersorganisaties genomineerd.

Tot 28 september 2012 kan elke inwoner van Overijssel een stem uitbrengen op zijn of haar eigen favoriet.

Mevr. Henny Martensen (Zwartsluis) - Martensen beheert de kledingbank Overijssel en helpt hiermee mensen in financiŽle nood aan mooie draagbare tweedehands kleding. Deze verzamelt zij vanuit een groot netwerk in de omgeving en het Westen van het land, sorteert ze en geeft ze aan de gezinnen die echt geen geld hebben om kleding te kopen.

Mevr. Greet Krabbe (Zwartsluis) Ze helpt iedereen overal, waar ze maar kan! Zo is ze bijvoorbeeld organiste bij de Gereformeerde Kerk in Zwartsluis. Organisten zijn erg schaars dus wordt ze veel ingezet. Ook speelt ze orgel in de kerk in Belt-Schutsloot en in bejaardencentrum De Schans in Zwartsluis. Bovendien begeleidt ze geregeld een dame naar het ziekenhuis, artsen, winkels en pedicure. Zij helpt haar dochter vaak uit de brand als zij oppas nodig heeft voor haar 2 kinderen van 7 en 1,5 jaar oud en ze bezoekt elke maandagmiddag een van haar kleindochters die in een instelling in Steenwijk woont.

Mevr. Klasien Hoekman-Fuite (Genemuiden) Klasien heeft het vrijwilligerswerk uitgevonden. Zij is actief in allerlei organisaties en op hele verschillende terreinen: Ze is voorzitter en drijvende kracht achter SCEG, de stichting die in Genemuiden culturele en educatieve activiteiten organiseert. Ze maakt deel uit van enkele burgerlijke organisaties in Genemuiden die zich inzetten voor bijv. het behoud van het Stadhuis en ruimere openstelling van het pontveer. En ze zet zich, ook nu haar betaalde functie in deze al lang is beŽindigd, nog steeds in voor vluchtelingen en is hun voorspraak bij de gemeente en andere instanties. Daarnaast is ze betrokken bij (of eigenlijk ook drijvende kracht achter) de wereldwinkel in Genemuiden. In het verleden heeft ze het Jeugdwerk mede-opgericht en daar ook ontzettend veel tijd in het gestoken (veel later ook een periode als beroepskracht, maar daarvoor vrijwillig). Bovendien heeft ze nu (al AOW-genietend) aangeboden een jaar lang onbezoldigd de beheersfunctie van het oude Stadhuis (dat binnenkort, mede dankzij haar inzet als lid van het burgercomitť, zal worden ingericht als een soort Kulturhus) op zich te nemen zodat er in de tussentijd kan worden gewerkt aan een sociale invulling van deze functie.

De voorgedragen organisaties zijn: Stichting Kinderziekenhuis Ludus (Hasselt), Hulpdienst Kleine Noden Zwartsluis, Ziekendienst Zwartsluis, Stichting Dorotty Oekraine (Zwartsluis) en Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden (SCEG).

Stemmen gaat heel eenvoudig via de website www.ovp2012.nl

Vandaag is op de website www.ovp2012.nl de lijst met de Top 10 nominaties (ongesorteerd op alfabetische volgorde) voor de publieksprijs bekendgemaakt. Inwoners van Overijssel kunnen nog stemmen tot 1 dag voor de uitreiking op 28 september.

Voor zowel de individuele vrijwilligers als de organisaties zijn er prijzen ter waarde van
1.000,00 euro, 750,00 euro en 500,00 euro beschikbaar. Voor de winnaars van de publieksprijs en de jongerenprijs ligt er 250,00 euro klaar.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 21.09.12 | 13.07 UUR


advertentie