Inwoners nemen kennis van woningmogelijkheden

Informatiemarkt (T)huis in Zwartewaterland

Informatiemarkt (T)huis in Zwartewaterland loopt gestaag door

Informatiemarkt (T)huis in Zwartewaterland loopt gestaag door© M. Lolkema

Nadat er vorig jaar al eens een markt was georganiseerd over duurzaam wonen, was er dit keer voor geïnteresseerden een markt georganiseerd met een nog breder aanbod. De gemeente Zwartewaterland hield op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2012 samen met 25 lokale ondernemers de informatiemarkt (T)huis in Zwartewaterland.

Het doel van deze informatiemarkt was het informeren van (toekomstige) inwoners over nieuwbouwprojecten, het levensloop geschikt maken van een woning en het duurzaam wonen.

Zowel vrijdag als zaterdag was het niet een heel drukke markt te noemen, maar, zoals verschillende ondernemers het verwoorden: “het liep wel steeds door”. De meeste belangstelling leek er te zijn voor het duurzaam maken van een woning.

Burgemeester Eddy Bilder is blij met de informatiemarkt. “We staan hier voor drie doelen: het laten zien wat hier mogelijk is op het gebied van nieuwbouw, duurzaam wonen en levensloop geschikte woningen; we willen lokale bedrijven die op deze takken bedrijvig zijn de gelegenheid geven tot netwerken; en natuurlijk doen we dit ook uit eigen belang – als gemeente hebben wij ook geïnvesteerd in grond. Dit is de eerste keer dat wij een informatiemarkt op deze manier doen, maar ik zie wel het belang in van deze vorm van samenwerken. Het is belangrijk dat inwoners zien wat hier mogelijk is en het is ook belangrijk dat ondernemers de gelegenheid krijgen met elkaar samen te werken”.

Het waren trouwens niet alleen inwoners uit Zwartewaterland die een kijkje op de informatiemarkt kwamen nemen. Ook uit de omliggende regio kwamen enkele nieuwsgierigen kijken naar de plannen in Zwartewaterland, zo bleek uit gesprekken met de verschillende ondernemers.

Op de informatiemarkt werden de nieuwbouwprojecten gepresenteerd van Hasselt om de Weede (vrije kavels, e-woningen, woningen Jansen de Jong aan het Drapeniersgilde, ontwikkeling Van der Steeg aan het Katoenweversgilde en de Gasthuisstraat), Genemuiden (Tag West) en Zwartsluis (De Sethe, Westeinde, de Nieuwesluis en de Scheepvaartlaan).

Maar ook konden inwoners dus kennis nemen over de maatregelen, subsidies en premies die er zijn om als particulier een woning te isoleren of zelf energie op te wekken. Of wat er gedaan kan worden om een woning levensloop geschikt te maken.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 10.11.12 | 15.55 UUR


advertentie