Gedeputeerde verricht openingshandeling in Zwartsluis

Rietkerk onthult touchscreen voor bezoekerscentrum

Rietkerk onthult touchscreen voor bezoekerscentrum

Rietkerk onthult touchscreen voor bezoekerscentrum© Jacqueline Rooseboom

Gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel heeft maandagmiddag 19 november het tweede bezoekerscentrum van het Nationaal Landschap IJsseldelta geopend. In het bezoekerscentrum te Zwartsluis vinden toeristen en inwoners informatie over de historie van het Nationaal Landschap, bezienswaardigheden en uitstapjes in het gebied. Bij de inrichting is een mix gemaakt van traditionele en moderne communicatiemiddelen.

Zo maakt een interactieve tafel onderdeel uit van de gehele inrichting en kan men met behulp van QR-codes rondkijken in het gebied.

De interactieve tafel is een initiatief van de provincie Overijssel. Eerder dit jaar is het bezoekerscentrum in Kampen al geopend, binnenkort volgt ook het bezoekerscentrum in Zwolle. Naast de drie tafels, komen er ook vijf informatiepunten in het Nationaal Landschap IJsseldelta.

Deze informatiepunten zijn eigenlijk bezoekerscentra in het klein. Het zijn digitale touchscreens met dezelfde software en informatie als de interactieve tafels. Deze informatiepunten worden het komend voorjaar geplaatst op toeristische plekken verspreid over het gebied. Het nieuwe bezoekerscentrum bevindt zich in het VVV-kantoor in de Sluuspoort, Handelskade 25 te Zwartsluis.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 20.11.12 | 08.54 UUR


advertentie