Burgmeijer's liefde voor natuur in de IJsseldelta

Boekpresentatie 'Land van Zeearend en Kievitsbloem'

Echtpaar Burgmeijer

Echtpaar Burgmeijer © DKN / R.W.Jansema

Het nieuwste boek van Marinus Burgmeijer 'Land van Zeearend en Kievitsbloem' is vrijdag 17 maart in het Tapijtmuseum gepresenteerd. Het boek gaat over de unieke flora en fauna van de IJsseldelta. Wethouders Knol en Visserman waren namens de gemeente Zwartewaterland aanwezig bij de boekpresentatie. "Hopelijk mag dit boek voor de lezer een aansporing zijn om er op uit te trekken en te genieten van al dat moois wat de natuur ons te bieden heeft", vertelt Burgmeijer tijdens de presentatie.

"Het boek is voor mij een feest van herkenning. Er zijn al veel boeken gemaakt over de natuur in deze regio, maar dit boek is toch wel uniek", vertelt Egbert Beens, boswachter bij Staatsbosbeheer.

"Ik ben trots op het feit dat Marinus de afgelopen twee jaar dit boek heeft gerealiseerd. Hopelijk spoort dit mensen ook aan om een bezoek te brengen aan onze prachtige natuur in de IJsseldelta", vertelt Norbert Kwint namens Natuurmonumenten.

Taeke Veenstra, dominee uit Urk, is trots op zijn vriend. "We zijn samen een keer met de kano naar het Vogeleiland gevaren om hier te genieten van de mooie natuur. Echter sloeg onderweg de kano omver en hadden we beide een nat pak", lacht de de Urker tijdens de boekpresentatie in de Tapijtstad.

Het gebied 'De IJsseldelta' ligt in Kop van Overijssel en bestaat uit verschillende landschapstypen van polders, meren, meanderende rivieren en bijzondere uiterwaarden. Burgmeijer is zelf opgegroeid in deze regio. Zijn grote liefde voor natuur is in dit boek vastgelegd doormiddel van verhalen met bijhorende illustraties.

Marinus Burgmeijer is sinds 2015 Lid in de orde van Oranje Nassau. Hij wordt regelmatig uitgenodigd voor toonaangevende wildlife exposities in binnen-, en buitenland. De Genemuidenaard heeft de stad Genemuiden de afgelopen jaren meer kleur gegeven door belangeloos wandschilderijen en dergelijke te maken. Onder meer voor het Tapijtmuseum, school en kerk(en). Daarnaast is Burgmeijer mede-initiatiefnemer van Stichting Promotie Genemuiden.

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 18.03.17 | 00.04 UUR


advertentie