Sieben: 'Denk aan uw eigen veiligheid als verkeersregelaar'

Veel belangstelling training Verkeersregelaar Zwartsluis

Veel belangstelling training Verkeersregelaar Zwartsluis

Veel belangstelling training Verkeersregelaar Zwartsluis© DKN / R.W.Jansema

Verkeersregelen is meer dan alleen de hand opsteken, dit bleek ook tijdens de training voor vrijwillige verkeersregelaars. Tientallen belangstellenden bezochten donderdag 6 april de trainingsavond in het Veiligheidshuis Zwartsluis. De avond, georganiseerd door de gemeente Zwartewaterland, werd gegeven door politieagent Sieben. Hij gaf de belangstellenden de nodige tips en instructies. De vrijwilligers kunnen worden ingezet bij bijvoorbeeld wielerrondes, optochten en brommernachten.

Bij verschillende gelegenheden en evenementen worden vrijwillige verkeersregelaars ingezet die het verkeer gedurende het evenement in goede banen leiden. Het is wettelijk verplicht om hier jaarlijks een training voor te volgen. Na de training ontvangt de deelnemer een aanstelling als verkeersregelaar en is inzetbaar in de gemeente Zwartewaterland als verkeersregelaars tijdens een evenement of activiteit.

"Het is belangrijk dat een goede verkeersregelaar bezit over een aantal belangrijke punten. De persoon moet beschikken over verkeersinzicht, moet geconcentreerd kunnen werken en rustig en betrouwbaar overkomen op het verkeer", vertelt Sieben aan het begin van de cursus.

"Voordat je begint aan je taak is het ook belangrijk dat je opdracht duidelijk is. Je moet een veilige werkplaats hebben en afspraken maken met mede-verkeersregelaars. Bewaak je rol als verkeersregelaar bij evenementen", voegt Sieben toe tegenover de belangstellenden in de Sluziger brandweerkazerne.

De verkeersregelaars, herkenbaar aan vlag, fluit, lantaarn en veiligheidshesje, zijn na een dergelijke training bevoegd om het verkeer te regelen gedurende evenementen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 06.04.17 | 21.16 UUR


advertentie