Kinderen nabij d'Overtoom van start!

Genemuider leerlingen leggen verkeersexamen af

Kinderen nabij d'Overtoom van start!

Kinderen nabij d'Overtoom van start!© DKN / R.W.Jansema

Deze week organiseren de plaatselijke VVN-afdelingen het VVN Praktisch Verkeersexamen voor basisschoolleerlingen groep 7 in de gemeente Zwartewaterland. Het theoretische gedeelte werd landelijk geŽxamineerd. Het praktijkgedeelte voor de leerlingen is op verschillende tijdstippen. In Genemuiden deden vrijdagochtend 7 april ruim 200 kinderen mee aan het praktische examen door het centrum van de tapijtstad.

"Gelet wordt op: achterom kijken, richting aangeven, of deelnemers op de eigen weghelft blijven tijdens het maken van de bocht en het eventueel voorrang geven. Daarnaast staan er onderweg een aantal personen die de leerlingen beoordelen op hun rijvaardigheid. Tot slot worden de fietsen van de deelnemers gecontroleerd voor zij vertrekken", vertelt de vrijwilliger van VVN Genemuiden.

Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Zwartewaterland hopen op uw medewerking als weggebruiker om tijdens deze examenuren rekening te houden met de leerlingen door extra voorzichtig te rijden. U herkent de leerlingen tijdens het examen aan de oranje hesjes met rugnummer.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 07.04.17 | 09.28 UUR


advertentie