Bosma: 'Opname in verkiezingsprogramma 2018'

CDA wil onveilige verkeerspunten in kaart brengen

CDA Zwartewaterland wil de gevaarlijke oversteekpunten in de schoolthuisroute vastleggen voor Genemuiden, Zwartsluis, Hasselt en de kleine kernen. De fractie roept inwoners op om deze punten met hen te delen. Nu de scholen weer zijn begonnen, is het volgens fractievoorzitter Margreet Bosma goed om te kijken hoe de verkeersveiligheid vergroot kan worden. "Want ieder kind heeft recht om veilig naar school te kunnen", aldus Bosma.

De gevaarlijke oversteekpunten kunnen doorgegeven worden per e-mail: fractie@zwartewaterland.cda.nl

De partij zal de inzendingen ook meenemen bij het schrijven van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De verkeersveiligheid moet volgens Bosma de komende jaren meer prioriteit krijgen in Zwartewaterland.
Bosma: "Ouders moeten onbezorgd hun kinderen naar school kunnen brengen en zelfstandig naar school kunnen laten gaan en dat is helaas nog niet overal het geval."

Volgens Veilig Verkeer Nederland zijn er bij bijna een derde van de scholen in Nederland gevaarlijke oversteekplaatsen op de school-thuisroute.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.09.17 | 18.09 UUR


advertentie