'Zwartsluis en de charme van de lokale democratie'

Lezing van oud-burgemeester Kobes in Zwartsluis

Oud-burgemeester Bernard Kobes komt naar ledenavond van de Historische Vereniging Zwartsluis. Kobes houdt een lezing over de periode 1991-1998. Thema is 'Zwartsluis en de charme van de lokale democratie'.

Zwartsluis is Kobes' zijn eerste gemeente als burgemeester. Daarna gaf hij leiding aan colleges en raden te midden van de bevolking in de gemeenten Ommen, Wierden en Twenterand.
Daarvoor was Kobes raadslid, statenlid en wethouder in de gemeente Hellendoorn.

Bernard Kobes staat bekend als een boeiend verteller en een gedegen analist van trends en ontwikkelingen. Hij komt nog regelmatig in Den Haag en volgt de publieke zaak vanaf de tribune.
Ook heeft de sport, waaronder met name voetbal, wielrennen, voetbal en dammen zijn warme belangstelling en schrijft hij beschouwingen over voetbal in de Tweede en de Derde Divisie.

Kobes: "Elke maandagmorgen kijk ik nog even bij de uitslagen van de clubs in die gemeenten, waar ik mocht werken. Ik zie, dat DESZ mooie resultaten behaalt."

Naast bestuurlijke aspecten van het ambt van burgemeester, de rol en het werk in een gemeente zal de oud-burgemeester op zijn eigen Kobessiaanse wijze ook een aantal anekdotes vertellen.

De bijeenkomst is op woensdag 13 september aanstaande om 20.00 uur in Sluuspoort aan de Handelskade, Zwartsluis. Leden vrij entree. Voor mensen die niet zo mobiel meer zijn kan vervoer geregeld worden. Niet-leden betalen 5,00 euro inclusief kop koffie/thee.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.09.17 | 14.34 UUR


advertentie