Betalingsregelingen treffen?

VD&P juristen behaalt AFM-vergunning

ADVERTORIAL VD&P juristen heeft de vergunning behaald die haar in staat blijft stellen betalingsregelingen met debiteuren af te spreken. "Reden hiervoor is dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als eis heeft gesteld dat incassobureaus over een dergelijke vergunning moeten beschikken, zodra zij een betalingsachterstand bij een consumentenkrediet moeten incasseren", aldus VD&P juristen.

Met het behalen ervan blijft VD&P juristen uw vertrouwde partner voor de ontzorging in incassotrajecten.

Betalingsregelingen treffen
Betalingsachterstanden in geldleningen en kredieten komen regelmatig voor. Nadat de geldverstrekker of de kredietmaatschappij de debiteur een aantal keren heeft aangemaand, maar betaling uitblijft, schakelt zij vaak een incassobureau in om het bedrag te incasseren. Voordelen hiervan zijn onder meer het uit handen geven van de case en de ontzorging in het incasseren van het openstaande bedrag. In veel gevallen wordt er een betalingsregeling met een debiteur gesloten. Hij of zij heeft dan de gelegenheid om het krediet uiteindelijk volledig af te lossen. Daar is niet alleen de debiteur bij gebaat, maar ook de geldverstrekker of kredietmaatschappij.

Blijvend uw incassopartner
AFM heeft in november 2016 bepaald dat een incassobureau een krediet beheert zodra zij een betalingsachterstand in een consumentenkrediet moet incasseren. Als een incassobureau niet over een AFM-vergunning beschikt, is zij enkel bevoegd om een debiteur de algehele betaling ineens te laten voldoen. Mocht dit voor de debiteur niet mogelijk zijn, dan zal óf de opdrachtgever zelf een betalingsregeling moeten treffen óf de debiteur door de rechter moeten worden veroordeeld tot betaling, met alle kosten van dien. Betaling middels één transactie is in nagenoeg alle gevallen niet mogelijk, aangezien de debiteur niet voor niets in de problemen is gekomen. Dankzij de AFM-vergunning is VD&P juristen bevoegd om een betalingsregeling af te spreken, waarmee dus de aanzienlijke kosten van een rechtszaak voor uw debiteur worden voorkomen.

Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u advies over de te nemen stappen en/of over de aanpak van VD&P juristen? Neem vrijblijvend contact op via 038 385 6724 of www.vdenp.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 21.09.17 | 10.53 UUR


advertentie