'Samen hebben wij er weer een geweldig Euifeest van gemaakt'

Ov Hasselt blikt terug op geslaagde feestweek

't Euifeest | Braderie 2017

't Euifeest | Braderie 2017© DKN | RDV

Oranjevereniging Hasselt blikt terug op een geslaagd Euifeest 2017. "Alle activiteiten konden op veel belangstelling rekenen", aldus het bestuur.

Graag bedankt het bestuur langs deze weg alle vrijwilligers voor hun inzet, alle sponsoren voor hun bijdrage, alle deelnemers voor hun enthousiasme en alle inwoners voor hun gezelligheid en natuurlijk de vele versierde straten. "Samen hebben wij er weer een geweldig Euifeest van gemaakt."

De eerste zaterdag was al volop genieten met 'Hasselt ontmoet Hasselt' en de traditionele Euibattle, waaraan maar liefst negentien teams meededen. Op maandag bleek de belangstelling voor de Smaakroute met een muzikaal toetje van De Notenkrakers groot. In de feesttent zaten vele kinderen met open mond naar de familievoorstelling Sweepdreams te kijken, om er de volgende dag terug te keren voor de kinderrommelmarkt.

Nogmaals het bestuur: "Natuurlijk trok er op de laatste zaterdag een prachtige optocht door de straten van Hasselt, waarbij de wagen met Giethoornse taferelen als winnaar uit de bus kwam. Bewoners van de Gennerstraat mochten voor hun straatversiering de Stadsprijs in ontvangst nemen."

Lokale kracht
Ook dit jaar organiseerden lokale (sport)verenigingen weer diverse activiteiten voor jong en oud. Zo waren er de jaarlijkse viswedstrijd langs de Dedemsvaart, het Euidarttoernooi in de feesttent, de Megakaartavond in de kantine van de Olympia'28, het Euivolleybaltoernooi in de sporthal en meer. De exploitatie van de feesttent was weer in handen van Heuireca, een vruchtbare samenwerking tussen Onder de Luifel, Ad'vundum en Kontento.eu. Een week lang vormde de feesttent samen met de kermis het bruisende middelpunt van 't Euifeest met vooral heel veel muziek. Muziek was er ook van het Hasselts Fanfare en Christelijk Fanfarekorps Irene, al werd het concert van Irene met het oog op de slechte weersvoorspelling afgelast.

Vele prijzen
Heel veel mensen deden mee aan de Euifeestloterij, met prijzen door lokale ondernemers beschikbaar gesteld. De hoofdprijs, een boxspring van Lusanna, is gewonnen door Linda Stoeten. Ook alle overige prijzen zijn inmiddels bij de gelukkige winnaars afgeleverd. En daarmee is 't Euifeest echt voorbij. Voor Joost Morsink en Freerk Oldenburger het moment om hun taken binnen het bestuur van Oranjevereniging Hasselt neer te leggen. Hans Jansen en Dominique ter Wee zijn de twee nieuwe bestuursleden die zich de komende jaren samen met de andere vijf bestuursleden zullen inzetten om activiteiten als 't Euifeest tot een groot succes te maken.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 25.09.17 | 10.01 UUR


advertentie