Oratorium onder leiding van dirigent Johan Bredewout

De Zeeklank vertolkt oratorium Ruth in de Baak

Het Christelijk Gemengd koor De Zeeklank uit Vollenhove werkt zondagavond 1 oktober 2017 mee aan de opendeurdienst in De Baak te Hasselt en voert het oratorium Ruth uit.

Zoals de titel al aangeeft handelt het oratorium over het bijbelboek Ruth. De bekende geschiedenis van Elimelech die met zijn vrouw Na÷mi en zijn twee zonen naar Moab uitwijkt. Na enige tijd sterft Elimelech. De beide zonen trouwen met een Moabitische vrouw. De naam van de ene is Orpa, die van de andere Ruth. Nadat ze ongeveer 10 jaar in Moab hebben gewoond sterven ook de beide zonen. Na÷mi blijft achter met haar beide schoondochters. Later keren zij terug naar Bethlehem. Ruth trouwt daar met Boaz en uit hun huwelijk word Obed geboren. Hij is de vader van Isa´, die de vader van David is, de stamvader van Jezus.

Het is dit verhaal wat in alle schakeringen wordt bezongen. De componist van het oratorium Ruth is Johan Bredewout en de teksten van dit werk werden geschreven door Hans de Ruiter. Het koor staat eveneens onder leiding van Johan Bredewout. Het oratorium is geschreven voor een vierstemmig gemengd koor en voorzien van orgel- en pianobegeleiding.

Johan Bredewout zelf bespeelt de piano, organist is Anne Kroeze. De solopartij van Ruth wordt gezongen door Annelies Winters-Jansen en de overige partijen door de koorleden Jan Baver van Heerde, Karin Wiersma, Jannie Dierkes en Wietze Winters.

De dienst op 1 oktober begint om 19.00 uur en iedereen is van harte welkom in de Baak aan de Oudendijk te Hasselt.


Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 25.09.17 | 16.55 UUR


advertentie