In de serie 'Klassiek op zaterdagmiddag'

Concert Sander v/d Houten en Merel van Geest

Op zaterdag 21 oktober 2017 geven Sander van den Houten (orgel) en Merel van Geest (sopraan) hun concert in de serie ’Klassiek op zaterdagmiddag’ in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan te Hasselt.

Sander van den Houten
Sinds april 2017 is Sander van den Houten hoofdorganist van het Bätzorgel in de Lutherse kerk van Den Haag. Hij nam deel aan verschillende orgelconcoursen in Zeeland en wist daar de eerste plaatsen te bemachtigen. Hij begon zijn orgel- en pianostudie in Middelharnis. Zijn vakopleiding genoot hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) en bij Aart van Bergwerff (improvisatie). Daarnaast volgde hij verschillende masterclasses bij bekende organisten. Hij dirigeert o.a. het concertkoor Immanuel uit Kampen en het Oratoriumkoor uit Raalte en is vaste begeleider van het Bovenkerkkamerkoor en het Kampens Boys Choir. Naast zijn lespraktijk heeft hij een uitvoerige concertagenda.

Merel van Geest
In 2009 rondde Merel van Geest haar masterclass zang cum laude af. Ze is een veelzijdige zangeres op het gebied van opera, oratorium en lied. In 2011 is ze erkend als Haags toptalent. Ze verwezenlijkt haar projecten in de stichting ’Haagse Passie’. Volgens het Leids Dagblad beschikt Merel over een stralend stemgeluid, als een lijster in het voorjaar.
Het concert begint om 16.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk. Wel is er een noodzakelijke collecte ter bestrijding van de kosten. Op het programma staan o.a. werken van: Bach, Händel, Mendelssohn, Bédard en Purcell.

Het volgende concert wordt verzorgd door het Bovenkerkkamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar met medewerking van Sander van den Houten op zaterdag 23 december om 16.00 uur. Daarbij zal er ook een Dubbelkwartet optreden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 03.10.17 | 10.35 UUR


advertentie