Lied 'Wij zijn Kraggekoor' zorgt voor veel herkenning in Zwartsluis

Het Beltiger Kraggekoor geeft jubileumjaar glans

Het Beltiger Kraggekoor geeft jubileumjaar glans

Het Beltiger Kraggekoor geeft jubileumjaar glans© Roel Huls

Het Beltiger Kraggekoor zorgde maandag 9 oktober 2017 voor een muzikale feestavond bij De Schans in Zwartsluis. Het woonzorgcentrum bestaat 50 jaar. "Het is prachtig dat dit gevierd kan worden", aldus het bestuur eerder in een reactie aan De Zwartewaterkrant.

Het shantykoor verving De Kolksluuszangers dat niet kon optreden door het overlijden van een koorlid. 'Noaberschap aan Zwartsluis' noemde Wolterien Koerhuis dit in het welkomstwoord namens de organisatie.

Het Kraggekoor, onder leiding van plaatsvervangend dirigent Richard Tooi en accordeonist Dick Meppelink, heeft alleen een Nederlands repertoire. "Daar zitten mooie bekende 'meezingers' bij zoals 'Brandend Zand' en 'Het kleine café aan de haven'. De volle recreatiezaal genoot van deze muziek en deed actief mee", aldus het organisatiecomité.

De eerder op de dag bij de opening van de 50-jarige jubileumfeestweek geschonken sfeerverlichting in de recreatiezaal gaf een extra tintje aan deze feestavond. Het koor opende en besloot het optreden met een eigen herkenningslied 'Wij zijn Kraggekoor'.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 10.10.17 | 12.00 UUR


advertentie