Elke derde dinsdag in de maand oktober: Biestemerk

Biestemerk Genemuiden: voetje voor voetje over markt

Biestemerk Genemuiden: voetje voor voetje over markt

Biestemerk Genemuiden: voetje voor voetje over markt© DKN | RDV

Dinsdag 17 oktober 2017 staat Genemuiden in het teken van de traditionele 'Biestemerk'. Het evenement wordt ieder jaar op de derde dinsdag van oktober georganiseerd. Dit jaar beleeft de markt zijn 167ste editie.

Genemuiden verwelkomde dinsdag - in alle vroegte - tientallen marktkraamhouders uit heel Nederland. Mede dankzij het nazomerweer hopen zij vandaag goede zaken te doen. Ook de 32-jarige Rachid uit Rotterdam, aanwezig met textielverkoop. "Ik ben hier met mijn collega. De marktkoopman vraagt terstond wanneer de kermis aangaat. De Rotterdammer heeft geen weet van het diep tragisch ongeval, waarbij een 4-jarig kind afgelopen weekend het leven liet. 'Verschrikkelijk', zegt de markthandelaar aan de Westerkaai.

Even voor 11.00 uur is de markt een drukte van belang. Als je denkt om Genemuiden tijdens Biestemerk 'even' snel te kunnen bezoeken, komt bedrogen uit. De Biestemerk is vandaag mudvol aan mensen, bijna voetje voor voetje om vooruit te komen. Regelmatig kom je niet verder, omdat midden in het pad een groep mensen elkaar treffen.

Iets dat onlosmakelijk bij de Biestemerk hoort is snert. Al moet je vandaag goed zoeken om de snert te vinden. Het weer op dinsdag leent zich meer en meer voor iets anders. Lekkernijen zijn dinsdag ten overvloede: stroopwafels, oliebollen, snoep, worsten, patat, frikadellen. Voor de liefhebber is er wel wat te smullen op de jaarlijkse markt.

Weerman Dick van Rees bleek het afgelopen weekend al bij het rechte eind te hebben; 'Meer dan uitstekend weer met de Genemuider Biestemerk.'

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 17.10.17 | 11.14 UUR


advertentie