Hattemers over de knie op 't Hoenbroeck

Olympia'28 thuis ook langs Hattem: 6-3

Olympia'28 thuis ook langs Hattem: 6-3

Olympia'28 thuis ook langs Hattem: 6-3© Wim Poelhekken

Thuiswedstrijden en Olympia'28. Het is tot nu toe dit seizoen een verrukkelijke combinatie. Ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen werd op zaterdag 21 oktober in winst omgezet. Het Hattem van trainer Hans Roeland moest met 6-3 diep buigen voor de manschappen van Jarrisch Keizer.

Het was genieten geblazen voor de Olympia-supporters in de eerste helft. In een rap tempo volgden de doelpunten elkaar op en werd Hattem definitief op een zijspoor gezet. Eerst was daar Gerrit Zekveld die de bal vanuit de kluts voor de voeten kreeg, niet nadacht en doeltreffend uithaalde; 1-0.

Nauwelijks een minuut later konden de handen wederom de lucht in. Valery Leusink snelde op de achterlijn moeiteloos langs de vijandelijke linies en stelde John Sanders in staat om de 2-0 te maken. En nog was de koek niet op, want weer twee keer met de ogen knipperen verder en het stond 3-0. Patrick Reuvenkamp lanceerde Zekveld, die de bal in het dak van het doel poeierde.

Verwonderd keek men elkaar in de ogen langs de zijlijn. Een 3-0 voorsprong na twintig minuten voetbal? Dat was wel even geleden dat die luxe zich voordeed. Voorzichtig knepen de supporters elkaar in arm. Nee, het was geen droom. Een nachtmerrie was het trouwens wel voor Roeland, tot deze zaterdag de trotse koploper met zijn ploeg. Maar machteloos moest de coach toezien hoe zijn elftal aan flarden werd gespeeld door de ontketende gastheren. De 4-0 voor de pauze, Leusink rondde een pass van Reuvenkamp bekwaam af, was niet meer dan logisch.

Vlak voor de pauze kropen de bezoekers even uit de schulp. Het bleek een signaal voor de tweede helft, want ineens was niet de thuisploeg, maar de bezoekende ploeg de bovenliggende partij. Het resulteerde in de 4-1. Maar nadat Kjelt Bonhof met een knappe actie en een rake knal in de korte hoek zijn eerste van het seizoen binnen prikte, leek het wel gedaan.

Niet was minder waar, want ineens was daar de 5-2 en tot overmaat van ramp ook de 5-3. Het zal toch niet, dachten de getrouwen aan de zijlijn. Geschrokken keken ze naar de klok. Nog tien minuten… ‘Niks daarvan’, zei Dieter Kroek. De verdediger gooide het duel in de negentigste minuut in het slot, nadat Bonhof door Bertus Finke vrij voor het doel werd gezet, maar onderuit werd geschoffeld. Koel benutte Kroek de toegekende strafschop.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 23.10.17 | 09.00 UUR


advertentie