Goede fietsverlichting spaart levens

De jaarlijkse fietsverlichtingsactie komt eraan!

Zaterdag 11 november 2017 kunt u tot 16.00 uur bij een tweetal rijwielspeciaalzaken in Genemuiden uw fietsverlichting laten controleren en repareren (gratis met uitzondering van gebruikte materialen). Dat zijn Altena’s Fietsen en Rijwielhuis Van Dalfsen. De afdelingen Hasselt/Zwartsluis doen dit jaar niet mee met de actie 'Ik val op...' van het VVN. Deze rijwielspeciaalzaken hebben onlangs wel deelgenomen aan de actie van de ANWB met de lichtbrigade (preventieve fietsverlichtingscontrole) op de scholen in Hasselt en Zwartsluis.

"Door een paar euro uit te trekken voor goede fietsverlichting, vermindert u de kans dat uw kind een verkeersongeval krijgt tot een kwart. In Nederland komen elk jaar 35 kinderen (0-14 jaar) om in het verkeer en belanden nog eens 635 kinderen in het ziekenhuis. De grootste groep (dodelijke) slachtoffers zijn fietsende pubers (10-14 jaar). Goede verlichting op de fiets bespaart levens. Zo simpel is veiligheid."

De actie wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Zwartewaterland en haakt aan bij de landelijke verkeersveiligheidscampagnes 'Daar kun je mee thuiskomen'.

De gratis controle én reparatie van de fietsverlichting duurt tot 16.00 uur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 06.11.17 | 12.14 UUR


advertentie