Gemeente staat stil bij de Nationale Viering '500 jaar reformatie'

Reformatieherdenkingen in Zwartewaterland

In de gemeente Zwartewaterland worden een drietal Reformatieherdenkingen gehouden. Genemuiden en Hasselt staan op zaterdag 28 oktober stil bij de Nationale Viering van '500 jaar reformatie' en Zwartsluis is dinsdag 31 oktober 2017 aan de beurt.

De Reformatieherdenking in Genemuiden vindt plaats in de Bethelkerk (Bereklauw 1). Aanvang: 19.30 uur.

Op zaterdag 28 oktober wordt in de Bethelkerk een reformatieherdenking georganiseerd in het kader van de herdenking dat de reformatie 500 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Het thema is ‘Reformatie toen en nu’. Het programma bestaat uit: opening door ds. A. de Groot, ds. M.A. Kempeneers (Christelijke Gereformeerde Kerk Katwijk aan Zee) over ‘De geschiedenis van de reformatie in Nederland en ds. H. Lassche (Hersteld Hervormde Gemeente Rijssen) spreekt over ‘De reformatie vandaag.’ Er is één collectie, die bestemd is voor de Spaanse Evangelische Zending.

De Reformatieherdenking in Hasselt vindt plaats in de Grote- of Stephanuskerk te Hasselt. Aanvang: 20.00 uur.

De Hervormde Gemeente in Hasselt organiseert samen met de Chr. Gereformeerde kerk een herdenking rond 500 jaar Hervorming. Professor Herman Herman Selderhuis zal spreken over het thema Kerk op de pauzeknop: 500 jaar reformatie en de kerk van morgen. Het Staphorster Mannenkoor zal een aantal liederen zingen.

De Reformatieherdenking in Zwartsluis vindt plaats in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (Zomerdijk 7) in Zwartsluis. Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur).

Op dinsdag 31 oktober (Hervormingsdag) organiseren de drie plaatselijke kerken in Zwartsluis gezamenlijk een Reformatieherdenking. Eerder dit jaar werd eind januari in de hervormde kerk een eerste bijeenkomst gehouden. Deze tweede bijeenkomst in het kader van 500 jaar Reformatie wordt gehouden in het kerkgebouw van de GKv aan de Zomerdijk. Drie plaatselijke predikanten, Arjan Wilschut, Henrico ter Beek en Adri Bloemendal, zullen elk een korte toespraak houden over de betekenis van Sola Fide (alleen door geloof), Sola Gratia (alleen door genade) en Sola Scriptura (alleen door de Bijbel). De nieuwe predikant Arjen v.d. Spek verzorgt de afsluiting. Organist is Liesbeth ten Klooster. Na afloop is er onder het genot van koffie en koek gelegenheid voor een nabespreking.

Daarnaast geeft prof. dr. Herman Selderhuis op 2 november een bijzondere lezing in Elburg, naar aanleiding van de tentoonstelling in Museum Sjoel Elburg.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 27.10.17 | 14.20 UUR


advertentie