Zwartewaterruiters maken zich op voor internationaal event

Genemuiden speelt grote rol voor WK in Tryon

Rijvereniging de Zwartewaterruiters

Rijvereniging de Zwartewaterruiters © Zwartewaterruiters

Rijvereniging de Zwartewaterruiters in Genemuiden organiseert voor de tweede maal een internationaal hippisch evenement. Tijdens het indoorseizoen zal van 8 t/m 10 februari 2018 een internationale Para-dressuurwedstrijd van start gaan bij rijvereniging en ponyclub de Zwartewaterruiters.

In het Hippische Centrum strijden internationale ruiters en amazones met een handicap om FEI-kwalificatiepunten. Deze punten geven recht op startbewijzen tot het wereldkampioenschap in Tryon (USA). Eerder hebben de Zwartewaterruiters hun accommodatie opengesteld in januari 2016 voor deze topsporters met een beperking en hun paarden, om de laatste kwalificatiemogelijkheid te zijn, voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro destijds.

Inmiddels wordt door de organisatie in samenspraak met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) de laatste hand gelegd aan het FEI-vraagprogramma en zal over een aantal weken de inschrijvingstermijn geopend worden. De organisatie van De Zwartewaterruiters hoopt wederom op vele starts voor dit unieke 3-daagse hippische evenement met de landenproef, een individuele dressuurproef en Kür op muziek.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 27.10.17 | 12.36 UUR


advertentie