Ruime overwinning voor hoofdklasser

Zevenklapper voor SC Genemuiden tegen NSC Nijkerk

Zevenklapper voor SC Genemuiden tegen NSC Nijkerk

Zevenklapper voor SC Genemuiden tegen NSC Nijkerk© Helmich Lubberts

Tien doelpunten, gemaakt in een wedstrijd kom je normaliter alleen tegen in een pupillenwedstrijd. De 3-7 eindstand was er dan ook één die bij menigeen de wenkbrauwen heeft doen fronsen, toch stond deze stand na negentig minuten voetbal geprojecteerd op het Nijkerks scorebord. SC Genemuiden haalde flink uit, werkte aan een positief doelsaldo en pakte meer dan verdiend de drie punten.

SC Genemuiden begon sterk aan het duel, was in de beginfase gretig en creëerde vanaf de aftrap al de eerste kansen. Sijmon Eenkhoorn kreeg na 2 minuten spelen de eerste mogelijkheid om de score te openen, zijn kopbal op maat aangegeven door Dirk Muis was hard maar net niet hard genoeg om doelman Damian Ranzijn te verschalken. Nog geen minuut later was het de beurt aan Omar Kavak, ook hij zag zijn bal in de handen van de Nijkerker doelman verdwijnen maar het leek een kwestie van tijd voor de eerste treffer zou gaan vallen.
In de 7e minuut was het dan ook raak, vanuit een aanval op rechts was het Sijmon Eenkhoorn die Omar Kavak bediende. Hij ronde bekwaam af en de 0-1 was een feit, protesten van NSC Nijkerk al zou Kavak buitenspel hebben gestaan werden door scheidsrechter v.d. Ketterij niet gehonoreerd. Deze vroege treffer kwam SC Genemuiden niet slecht uit, het zat lekker in de wedstrijd en de honger naar meer doelpunten leek nog lang niet gestild.

De waarheid bleek echter anders te zijn, Sportclub zakte na de treffer in en NSC Nijkerk kreeg alle ruimte om zich weer te herpakken. Dit leidde in de 15e minuut tot de gelijkmaker, na eerder al wat kansjes te hebben gehad was het Yannick Cornelisz die na een mooi opgezette aanval de 1-1 binnen schoot. Deze gelijkmaker was in deze fase van de wedstrijd meer dan terecht, NSC Nijkerk was de betere partij en Sportclub leek de greep op de wedstrijd te verliezen. Een vrije trap van Erik Rotman maakte in de 30e minuut een einde aan dit scenario, uit een schitterend genomen vrije trap van ruim 20 meter schoot hij de bal rechtstreeks binnen. Sportclub had zijn 1-2 voorsprong en zou deze de rest van de middag niet meer uit handen geven.
De derde en vierde treffer vielen niet veel later, de jonkies van Sportclub bleken deze middag van onschatbare waarde te zijn. Frank Jansen gaf SC Genemuiden meer lucht door het derde doelpunt voor zijn rekening te nemen, Sijmon Eenkhoorn verruimde nog geen twee minuten later de marge door nummer vier in het net te werken. Sportclub ging met een 1-4 voorsprong de rust in, een ruime voorsprong waar niets op af te dingen viel.

Het begin van de tweede helft was opnieuw voor Sportclub, het zag kansen om het doelsaldo op te krikken en de ruime voorsprong die het had vond het elftal blijkbaar nog niet genoeg. De eerste kans kwam dan ook van een groen-witte speler, Joran Pot werd bediend door Frank Jansen en zijn bal ging maar net naast. Nog geen minuut later lag doelpunt nummer vijf alsnog in het net, de goed spelende Frank Jansen gaf opnieuw een schitterende pass op maat die Kavak bereikte. De Nijkerker Goalie Damian Ranzijn had geen antwoord op de afwerking van Omar Kavak, Sportclub zat op rozen en NSC moest vrezen voor een grote nederlaag.

De honger naar meer doelpunten bleef aanwezig bij Sportclub, het beet zich vast in de tegenstander en was niet van zins om deze nog los te laten. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten was het klein beetje hoop wat nog restte bij de tegenstander helemaal verdwenen, Sijmon Eenkhoorn zorgde voor nummer zes en Omar Kavak schoot vanaf elf meter nummer zeven binnen nadat Frank Jansen onreglementair binnen de zestien door Jonas Katshima was neergehaald.

Sportclub Genemuiden leek het verder wel goed te vinden, het liet de teugels wat vieren en NSC Nijkerk kreeg zowaar weer wat kansen. Nico van de Brom kreeg echter wel erg veel ruimte, binnen twee minuten gaf hij de stand in ieder geval een wat dragelijker aanzicht door twee maal te scoren. Verder kwam de thuisploeg echter niet, het slot akkoord was voor SC Genemuiden. Sijmon Eenkhoorn en Frank Kuurman waren als eerste aan zet, doelpunten leverden deze acties echter niet op. Voor Erik Rotman had de overwinning nog mooier kunnen worden, zijn vrije trap spatte jammer genoeg op de lat uiteen. Aan de stand van wedstrijd veranderde dan ook niets meer, de monsterscore van 7-3 in het voordeel van Sportclub bleef staan.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 30.10.17 | 08.45 UUR


advertentie