Maatjes gezocht voor inwoners van De Klampe

Philadelphia Zwartsluis zoekt naar de helpende hand!

Elisabeth Sikkema (links) en Jenny de Vries

Elisabeth Sikkema (links) en Jenny de Vries© Jansema Media

Stichting Philadelphia zoekt ‘maatjes’ die op pad willen met mensen met een beperking uit Zwartsluis. De stichting, die al meer dan 15 jaar gevestigd is in ‘De Klampe’ ondersteund Sluzigers die begeleid wonen. Een maatje betekent veel voor de bewoners van De Klampe, dit weten ook Elisabeth Sikkema en Jenny de Vries. Beide dames hebben een familielid met een beperking die boven de voormalige bibliotheek wonen. “Je haalt enorm veel voldoening uit je werk en je maakt kennis met de persoon achter de handicap”, vertellen de belangenbehartigers.

Rol van de vrijwilliger
Het kleinschalige wooncentrum heeft elf bewoners die dagelijks begeleiding krijgen. Samen met de vrijwilligers maken zij uitstapjes en doen zij activiteiten. “Het doel van een tripje is dat het voor beide partijen ontspannen en leuk is!”, vertellen de dames.

Betrokken bij Sluziger samenleving
“Het is geweldig om te zien hoe er een vriendschap ontstaat tussen de bewoners en hun maatjes. We hebben een bewoner die wekelijks wordt opgehaald om vervolgens te gaan zingen met De Kolksluuszangers”, vertellen Sikkema en de Vries. Daarnaast doen de bewoners ook mee aan evenementen in Zwartsluis zoals de jaarlijkse wandel- en zwemvierdaagse. Tevens zijn er vrijwilligers die met bewoners naar (speciale) kerkdiensten gaan. Op deze manier worden zij betrokken bij de samenleving. Om al deze activiteiten te organiseren zoekt Philadelphia naar de helpende hand!

Nagels lakken, knutselen of koken
Maatjes kunnen ook helpen met het huishouden van de bewoner. Bijvoorbeeld door kleine onderhoudsklusjes uit te voeren aan het appartement en de gezamenlijke ruimten of door te helpen met koken en bakken. Maar ook samen een spelletje doen, muziek maken naar de voetbal gaan, boodschappen doen, wandelen, zwemmen, winkelen of bewoners vervoeren zijn taken van de maatjes.

Maak vrijblijvend kennis  
Philadelphia zoekt vrijwilligers die je gemotiveerd, eerlijk en sociaal zijn. De lat ligt niet hoog, want een goede klik met de bewoner is waar het uiteindelijk om gaat. Om kennis te maken met Philadelphia en haar bewoners staan vrijdagavond 10 november tussen 19.00 en 21.00 uur de deuren open (Purperreigerlaan 222) voor belangstellenden. Iedereen is welkom om vrijblijvend in gesprek te gaan met vrijwilligers, verzorgenden of bewoners. Daarnaast krijgen alle huishoudens in Zwartsluis een flyer op de mat met meer info over de open avond.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 04.11.17 | 12.00 UUR


advertentie