Bezoek aan museum bijzondere ervaring voor raadsleden

Werkbezoek CDA-fractie aan Tapijtmuseum

Werkbezoek CDA-fractie aan Tapijtmuseum Genemuiden

Werkbezoek CDA-fractie aan Tapijtmuseum Genemuiden© M. Bosma

Woensdag 8 november heeft de lokale CDA-fractie van Zwartewaterland een werkbezoek gebracht aan het Tapijtmuseum in Genemuiden. Het maken van vloerbedekking in de Tapijtstad begon al vroeg in de 16e eeuw. Momenteel wordt 750 km kunststoftapijt en kunstgras, per week, geproduceerd.

De fractie sprak met bestuursleden van het museum over onder andere de zorgen die er zijn over het onderhoud van het pand van maar liefst 1.400 m2. "De gevel begint naar voren te staan en daar zal binnenkort iets aan gedaan moeten worden. Tot op heden kan het museum draaien op eigen inkomsten maar of dat ook voor de toekomst geldt is niet zeker."

Op dit moment kan het Tapijtmuseum rekenen op de inzet van zo’n 65 personen waarvan sommige elke dag aanwezig zijn om demonstraties te geven aan de bezoekers. Het bestuur geeft aan dat het aantrekken van jongere vrijwilligers, die toch ook wel enig verstand van het verleden van de tapijtindustrie moeten hebben, niet eenvoudig is.

Dat het museum blijft moderniseren is te zien aan de schermen die zijn geļnstalleerd, waarmee de bezoeker interactief aan de slag kan. Dankzij deze schermen is het ook interessant het museum zonder begeleiding te bezoeken.

"Dat in het museum gewerkt wordt - handmatig en aan de diverse machines - maakt het een levendige museum. Een bezoekje waardig", aldus de fractie na afloop.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 08.11.17 | 17.00 UUR


advertentie