De Kleine Kranerweerd, Molenstraat, Leenmanhof en Oranjehof

Nieuwe straatnamen voor Zwartsluis

Zwartsluis

Zwartsluis© Agriluchtfoto

In Zwartsluis is een aantal nieuwe straten ontstaan. De namen van deze straten hebben een duidelijke link met de historie van Zwartsluis. De meest in het oog springende naam is Leenmanhof, vernoemd naar de voormalig directeur van de Mulo.

Leenmanhof en Oranjehof Op het terrein van het voormalige Agnietencollege komen door woningbouw twee nieuwe straten. En van deze straten heeft een link met het Agnietencollege. Deze straat krijgt de naam Leenmanhof. Van 1951 tot 1984 was de heer Leenman directeur van de Mulo/Mavo. De naam Leenman is in en ook buiten Zwartsluis een begrip. De andere straat krijgt de naam Oranjehof. Deze naam sluit aan bij de straatnamen in de Prinsessenbuurt in Zwartsluis.

De Kleine Kranerweerd
De nieuwe straat op het industrieterrein Zwartsluis is een verbindingsweg tussen De Grote Kranerweerd en Het Bosch. Vanuit historisch perspectief krijgt deze straat de naam De Kleine Kranerweerd.

Verlengen Molenstraat
In het Marktplan Zwartsluis ontstaat een nieuwe straat in het verlengde van de Molenstraat. Deze straat verbindt het parkeerplein aan de Molenstraat met de Stationsweg in Zwartsluis. De nieuwe straat krijgt ook de naam Molenstraat.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 10.11.17 | 09.41 UUR


advertentie