Donderdag 7 december 2017: Dag van de Vrijwilliger

De Overijsselse museumvrijwilliger is goud waard!

In het kader van de 'Dag van de Vrijwilliger' op donderdag 7 december 2017 brengt de Museumvereniging speciale odes aan museumvrijwilligers. Met een 'Ode aan al onze museumvrijwilligers' bedankt de vereniging vandaag ruim 26.000 vrijwilligers. De ode bestaat uit 40 ontroerende miniportretten door heel Nederland met persoonlijke verhalen en motivaties. Vier van die portretten zijn van vrijwilligers in de provincie Overijssel.

Vrijwel alle Nederlandse musea werken met vrijwilligers. Zelfs 16% van de musea draait volledig op hun tomeloze energie en toewijding. "De waarde die vrijwilligers toevoegen aan musea in Nederland is onschatbaar", volgens Mirjam Moll, manager promotie & platform.

Alle odes van deze online serie is te bekijken via www.youtube.com/user/Museumvereniging

De museumvrijwilligers zijn actief in bijna 4.000 voltijdsbanen in de sector. Kapitalisatie van de belangeloze inzet van vrijwilligers telt op tot € 100 miljoen. Dat is zo’n 10% van de omzet van de museumsector.

"In deze snel veranderende samenleving musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Met hun collecties verrassen en verrijken musea de maatschappij voortdurend. Door mensen te verrassen, te prikkelen en te inspireren met kunst en erfgoed, met ons aller museumschatten: ons échte goud! Het beoogde resultaat is een sterkere reputatie van alle musea en meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek", aldus Moll.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 07.12.17 | 07.29 UUR


advertentie