Gemeente neemt nieuw verlichtingsbeheersysteem in gebruik

CityTouch maakt verlichting op Havenplein duurzaam

Gemeente neemt nieuw verlichtingsbeheersysteem in gebruik

Gemeente neemt nieuw verlichtingsbeheersysteem in gebruik© DKN | RDV

UPDATE CityTouch, hét verlichtingsbeheersysteem voor openbare straatverlichting maakt sinds maandag 12 februari 2018 deel uit van de openbare verlichting in de gemeente Zwartewaterland. Deze zogenaamde connected LED-verlichting werd in het bijzijn van wethouder Arie Speksnijder, Johannes van den Berg, Tineke v/d Wetering en projectcoördinator namens de gemeente, de heer Klaas Beens in gebruik genomen.

"Deze vier ledstraatlantaarns zijn door medewerkers van de gemeente Zwartewaterland, sinds deze week met eenvoudige webtoepassingen, te bedienen. Bijvoorbeeld voor het analyseren, plannen en werkstroombeheer voor onderhoud, en tevens voor het bewaken, beheren en meten van de verlichting op het Havenplein gaat een wereld voor ons open," zegt Beens, na het in werking stellen van deze lantaarns.

Klaas Beens werkt al 8 jaar voor de gemeente Zwartewaterland en is bijzonder verguld met het LED-verlichtingsproject op het Havenplein "We kunnen nu eenvoudig online nagaan hoeveel energie de straatlantaarns gebruiken en/of welke gerepareerd moeten worden. Alhoewel, zegt Beens. "Er is al veel gezegd en geschreven over de levensduur van LED-verlichting, maar deze gaan wel twintig jaar mee."

Ook Johannes v/d Berg, Tineke v/d Wetering en wethouder Arie Speksnijder staan versteld van de lichtopbrengst op het Havenplein. De wethouder kijkt omhoog en laat ons weten: "Deze ledverlichting verwijst naar het verleden. Op dezelfde locatie (Havenplein, red) lag in vroeger tijden een haven mét een brug die Oosterkaai en Westerkaai met elkaar verbond."

De nieuwe ledverlichting sluit naadloos aan bij het Havenplein en de 'brug' op de kop van de Haven in Genemuiden. Medio september 2017, werd dit project in het kader van het projectplan Uitvoering Centrumplan Genemuiden 2015-2018 na een intensieve renovatie feestelijk opgeleverd.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 12.02.18 | 19.48 UUR


advertentie