De Nationale Sleepbootdagen krijgen een stormachtig slot

'Storm over Beulaeke' in finale Sleepbootdagen 2018

Voorstelling Storm over Beulaeke

Voorstelling Storm over Beulaeke© Jan Blei

De Nationale Sleepbootdagen 2018 krijgen een stormachtig slot. De weersvooruitzichten zijn weliswaar nog niet bekend, maar toch is het zeker dat er zaterdagmiddag direct na de vlootschouw een fikse storm opsteekt. Die storm komt geheel voor rekening van de cast van Storm over Beulaeke.

De succesvolle musical waarmee een groep amateurs uit deze regio in 2017 een productie van groot formaat neerzette in theater De Meenthe in Steenwijk. Zo succesvol dat eind juni/begin juli nog eens zes voorstellingen gegeven gaan worden. Dit keer in een ‘openluchttheater’ in Giethoorn.

In Zwartsluis is zaterdag 12 mei een groot deel van de cast van de partij om op unieke wijze hoogtepunten uit de musical te presenteren.

Storm over Beulaeke verplaatst zich naar het achterdek van één van de marineschepen om daar als slotact van de Nationale Sleepbootdagen 2018 een krachtige finale te verzorgen. Het belooft een pittige opwarmer te worden voor het spektakel dat de buurplaats Giethoorn staat te wachten.

Het historische drama Storm over Beulaeke is geschreven door Jan Blei, afkomstig uit Zwartsluis. Het idee is afkomstig van zangeres Barbara Lok, geboren in Zwartsluis en na jarenlange omzwervingen enkele jaren geleden weer teruggekomen naar haar geboortestreek. Met hulp van anderen werd haar langgekoesterde wens om een musical te maken over het dorpje Beulaeke, werkelijkheid. Beide Sluzigers zijn natuurlijk van de partij tijdens het ‘Stormachtige Sleepbootconcert’. Zij omringen zich met een kleine 50 andere castleden, waarbij ook Sluzigers en tal van streekgenoten. (www.sleepbootdagen.com)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 16.04.18 | 09.53 UUR


advertentie