Vrijdag 18.01.19 | 22.04 uur

Geen rustig kantoorbaantje voor fotografe

Loura Kok Fotografie: Van Parijs tot Miami!

Loura Kok creatieve bedrijfsfotografie

Loura Kok creatieve bedrijfsfotografie© Z-RTV Fotografie / RDV

In 1984 vestigde zij zich als jongste vrouwelijke fotoprofessional in een wereld die, met een paar uitzonderingen, alleen door mannen werd gedomineerd. Van Parijs tot Miami en van Milaan tot Zwolle en alles wat er tussen zit. Fotografe Loura Kok was dinsdagavond, op uitnodiging van De Zwartewaterkrant, in Molen De Zwaluw te gast voor de tweede 'Avond der fotografie'.

Na afronding van de academie nam de jonge Loura Kok direct plaats achter de camera voor Wehkamp Postorders, waarvoor ze vele reizen maakte om mode op locatie te fotograferen. "Veel exotische trips om maar optimaal gebruik te maken van het zonlicht."

Maar ook kreeg Loura veel vips voor haar camera; multinational Heerlijk, Helder Freddie Heineken belde persoonlijk om haar te bedanken voor de prachtige reportage. En met de zeer openhartige Andries Knevel van de EO (”Wat een aardige man is dat") werd bij binnenkomst eerst een broodje gegeten.

Loura Kok, die diabeet is, vertelde dat de combinatie met diabetes en haar onregelmatige leven als fotografe, wel de nodige dagelijkse aanpassingen vergt. Het advies om een rustig kantoorbaantje te zoeken heeft ze in de wind geslagen. De camera is namelijk haar leven, haar oog, haar hart en haar ziel. Het publiek waardeerde haar openhartigheid en professionaliteit als fotografe zeer.

Loura Kok maakt veel, heel veel eyecatchers. Ze ziet een opdracht als een puzzel. Organisatie, styling, improvisatie en 'de poederdoos' zijn trefwoorden die Loura doen uitblinken. Talloze bedrijven, magazines en reclamebureaus weten dit en vinden moeiteloos de weg naar Loura Kok Fotografie.

De volgende fotografe is Stefani Buijsman Mode- en portretfotografie. Stefani Buijsman zal tijdens de derde avond, op dinsdag 6 november, ‘mode- en portretfotografie’ gaan behandelen. Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar bij Stefani Buijsman.

Voor meer info: www.stefani.nl

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 03.10.07 | 00.00 UUR
Vandaag:
4° | -3°
Meer weer...
Morgen:
3° | -3°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
2.00459 s