Vrijdag 18.01.19 | 22.04 uur

Minister-president blijft langer dan verwacht

Balkenende bezoekt Keet De Blokhut

Balkenende bezoekt Keet De Blokhut

Balkenende bezoekt Keet De Blokhut© Josien van Veen - v/d Berg

Een zeer aangename verrassing stond Keet De Blokhut uit Zwartsluis dinsdagavond te wachten. Niemand minder dan minister-president Balkenende (CDA) maakte zijn opwachting, met in zijn kielzog vele beveiligingsmensen en persoonlijke stafleden.

Balkenende verscheen rond 21.30 uur en bleef hangen tot ongeveer 23.30 uur. In die periode praatte hij met de jeugd over onder meer het alcoholbeleid. Maar ook onderwerpen als auto's, een hobby van Balkenende, passeerden de revue.

Dinsdagavond bezocht de minister-president eerst een informele bijeenkomst in Zwolle over de regionale jongerenproblematiek. Daarna liet Balkenende zich naar Zwartsluis vervoeren.

Jongerenwerker Dennis Donker van Stichting Jong Zwartewaterland werd twee weken geleden totaal verrast door het verzoek van de Rijksvoorlichtingsdienst. "Over die vraag hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken", zegt Donker. "Alles moest wel in het geheim georganiseerd worden."

Tot ieders verrassing bleef Balkenende langer dan verwacht. Hij had het naar z'n zin bij de jongeren, dronk een biertje en nuttigde een bamischijf.

Verder kreeg Balkenende een gesigneerd boek van Freddy Weijs en een Sluziger kruidenbittertje. Omstreeks 23.30 uur verliet hij de keet. Een avond om niet snel te vergeten....

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 16.04.08 | 00.00 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -3°
Meer weer...
Morgen:
3° | -3°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
4.00085 s