Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur

De Nationale Sleepbootdagen 2008

Het tweejaarlijks maritieme evenement lanceert 'waterrondje Zwartsluis'

De Nationale Sleepbootdagen

De Nationale Sleepbootdagen© Z-RTV Fotografie / RDV

Gaat het lukken om meer dan 160 sleepboten en opduwers in één doorgang de Kolksluis te laten passeren? Dat is de grote vraag voor de leden van de Vereniging De MotorSleepboot en de organiserende Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis.

Op de avond van Hemelvaartsdag vindt in Zwartsluis een uniek evenement plaats. In twee opzichten.

Allereerst kan voor het eerst in de geschiedenis van de Nationale Sleepbootdagen een ‘waterrondje Zwartsluis’ worden gevaren. En dit programmaonderdeel moet tevens uniek worden door het Nationaal Record Sluispassage neer te zetten.

Dat betekent dat vanaf 21.00 uur alle sleepboten en opduwers die in Zwartsluis van de partij zijn, hun ligplaats aan de Handelskade en Havendijk verlaten en meedoen aan het ‘rondje’. Het publiek kan dit rondje vanaf diverse locaties langs de waterkant volgen, waarbij de posities aan de eerder genoemde kades het meest fraaie uitzicht bieden op de verlichte parade.

Om 21.00 uur wordt het startsein gegeven en gaan beide bruggen in de kern omhoog om aan dit spektakel doorgang te bieden. Dat betekent natuurlijk wel dat het autoverkeer Zwartsluis een aantal uren niet kan passeren. Daarvoor worden omleidingsroutes ingesteld.

Op de dag van de recordpoging wordt ook het officiële startsein voor de negende editie van de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis gegeven. Dat gebeurt rond de klok van 12.00 uur in de Kolksluis. Vanaf dat moment is het drie dagen lang een drukte van belang in Zwartsluis. Er is een programma samengesteld, dat vrijwel van uur tot uur is gevuld en waaraan oud en jong veel plezier kan beleven. De sleepboten en opduwers komen op tal van manieren in actie.

Bovendien is op de wal ook veel te beleven. Zoals optredens van look-a-likes van Marco Borsato en Frans Bauer en parademonstraties op donderdag. Verder is er een oude ambachtenmarkt, een standwerkersconcours en het Overijssels kampioenschap Palingroken op vrijdag. Op de slotdag is er onder meer een omvangrijke braderie met nautische markt en een vlootschouw op het Zwartewater.

Voor meer info: www.sleepbootdagen.com

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 21.04.08 | 00.00 UUR
Vandaag:
14° | 4°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.67282 s