Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur

Kamerlid Van Hijum doet beroep op staatssecretaris

CDA wil volwaardige schutsluis

De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil niet dat staatssecretaris Huizinga van V&W geld gaat besparen op de ombouw van de keersluis in Zwartsluis tot een volwaardige schutsluis. Het Overijsselse Kamerlid Eddy van Hijum dringt met zijn collega Ger Koopmans aan op een 'toekomstvaste oplossing', om de verwachte groei van het goederenvervoer over het Meppelerdiep en de schaalvergroting in de binnenvaart te kunnen opvangen.

"De ombouw van de huidige sluis tot een schutsluis is van groot economisch belang voor de regio", stelt Van Hijum.

Hij wil daarom dat de staatssecretaris met regionale overheden en het bedrijfsleven ambitieuze afspraken maakt over de dimensionering van de vaarweg (klasse Va, drielaags containervaart), overige logistieke voorzieningen en de financiering. Het overleg tussen de staatssecretaris en de regio staat voor eind deze maand gepland.

Het CDA trok een jaar geleden ook al bij de staatssecretaris aan de bel, toen het plan voor de ombouw van de sluis op de helling leek te gaan. De staatssecretaris liet hierop weten de kosten van de ombouw aan de hoge kant te vinden. Ook wilde zij weten welke bijdrage de regionale overheden en het bedrijfsleven zelf kunnen leveren aan het ontwikkelen en in stand houden van onder meer natte bedrijventerreinen en binnenhavens.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 14.05.08 | 00.00 UUR
Vandaag:
14° | 4°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.20458 s