Vrijdag 01.07.22 | 09.25 uur

'Van Lord Lister tot Maarten van Rossum'

W.G. van de Hulst Festival Hasselt op 30 december!

W.G. van de Hulst Festival Hasselt (2008)

W.G. van de Hulst Festival Hasselt (2008)© G. Mateboer

Het W.G. van de Hulst Festival in Hasselt begint weer vorm te krijgen. De Stichting Man en Muis heeft vorige week in grote lijnen het programma voor vrijdag 30 december 2011 bekend gemaakt.

De traditionele eindejaarslezing in de Gereformeerde kerk wordt dit jaar verzorgd door historicus en schrijver Maarten van Rossum. Zijn programma wordt ingeleid door de oud-commissaris van de Koningin in Overijssel mr. G.J. Jansen die een boekje open zal doen over zijn herinneringen aan opgroeien met W.G. van de Hulst-boekjes.

Verder staat er weer een keur van vertellers aan de lat. Huiskamers en schepen in de gracht vormen het decor voor W.G. van de Hulstverhalen door professionele vertellers. Schrijver Jan Siebelink vertelt over zijn leeservaringen als kind. Het Oude Stadhuis vormt de kern van het programma met allerlei nostalgische activiteiten, lezingen en exposities. In de Grote- of St. Stephanuskerk te Hasselt zijn concerten van koren uit de regio en ensembles van lokale korpsen.

Ook deze editie is er –naast landelijk bekende namen- weer volop aandacht voor talent en cultuur uit de eigen gemeente en regio. Er komt een streektaalprogramma, een poëzieprogramma en dialectmuziek. En natuurlijk zijn er weer antiquarische kinder- en jeugdboeken, zoals bijvoorbeeld een unieke verzameling Lord Lister strips. Toverlantaarn en schimmenspel; het zijn allemaal activiteiten die herinneren aan de jaren waarin W.G. van de Hulst zijn eerste kinderboeken schreef.

Natuurlijk zijn er – ijs en weder dienende- weer allerlei bezienswaardigheden op straat variërend van musicals tot straattheateracts en muziek van eigen bodem. De locaties: huiskamers en schepen aan de gracht; de Gereformeerde kerk, de Grote- of St. Stephanuskerk, het Oude Stadhuis, gebouw Immanuel, gebouw de Regenboog, café de Compagnie en podia op straat.

Als gebruikelijk zijn de meeste activiteiten gratis en zonder reserveren toegankelijk. Dat geldt niet voor een tiental huiskamervoorstellingen; daarvoor moet worden gereserveerd en betaald. Dat kan vanaf half december via de website: www.wgvdhulstfestival.nl

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 25.10.11 | 22.34 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 11°
Meer weer...
Morgen:
24° | 11°advertentie

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20221 s