Maandag 27.06.22 | 14.00 uur

Voedselinzameling op meer dan duizend locaties

Dorcas Voedselactie start 1 november 2012

Dit jaar wordt van 1 t/m 9 november voor de zeventiende keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op meer dan duizend locaties in Nederland wordt voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. Bij deze actie zijn meer dan 400 kerken, 600 supermarkten en ruim 6.000 vrijwilligers betrokken.

In Oost-Europa leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen zijn zwaar getroffen door de economische situatie waarin hun land verkeert. Pensioenen bedragen veelal niet meer dan 60 euro per maand. Dit geld gaat op aan vaste lasten als huur, elektriciteit en verwarming.
Voor overige zaken als voedsel en kleding blijven dan onvoldoende middelen over. Daarnaast heerst in Oost-Europa een hoge werkloosheid. Een sociaal vangnet zoals we dat in Nederland hebben, kennen ze niet. Geen werk betekent vaak geen inkomen. Ook hebben veel mensen in Oost-Europa te lijden onder de enorme prijsstijgingen die worden veroorzaakt door de voedselcrisis.

Meer dan 600 supermarkten verlenen hun medewerking aan de Voedselactie. Op 7 november wordt in veel kerken Dankdag voor Gewas en Arbeid gevierd. Honderden kerken zamelen tijdens deze diensten voedsel in.

In Zwartewaterland wordt de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locaties: Hasselt: inzameling in de kerken. Bij de Golf staat een winkelwagen waar u spullen kunt achterlaten. Op 2 en 3 november wordt er in de C1000 ingezameld. Zwartsluis: op 6 en 7 november inzameling in de C1000. Genemuiden: op 9 november inzameling in de C1000 en de Boni.

Er worden lijstjes uitgedeeld met producten die in de pakketten gaan. Vriendelijk verzoek om dit aan te houden zodat alle pakketten dezelfde inhoud krijgen.

Na afloop van de actie wordt al het ingezamelde voedsel uit heel Noord-Nederland ingepakt in Genemuiden in de loods aan de Schering 25. Hier hebben we weer veel vrijwilligers voor nodig. U kunt zich hiervoor aanmelden door te bellen met 06-46236531. Verenigingen, sportclubs, vrienden, families of individueel, meldt u aan. Vele handen maken licht werk.

Meer informatie: www.dorcas.nl

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 25.10.12 | 13.19 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 11°
Meer weer...
Morgen:
26° | 11°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
advertentie
0.18564 s