Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur

Supermarkten kunnen het niet eens worden

Boodschappencentrum 't Hoenbroeck van de baan

Boodschappencentrum 't Hoenbroeck van de baan

Boodschappencentrum 't Hoenbroeck van de baan© Agriluchtfoto

Het nieuwe boodschappencentrum 't Hoenbroeck naast de voetbalvelden van Olympia'28 in Hasselt is definitief van de baan. De betrokken partijen, projectontwikkelaar Leyten, gemeente, supermarktondernemers en de Ondernemersvereniging Hasselt hebben begin deze week de knoop definitief doorgehakt.

De raadsfracties kregen donderdagavond voor aanvang van de raadsvergadering in besloten kring nadere tekst en uitleg van ondermeer de Hasselter supermarktondernemers.

De plannen zijn financieel niet haalbaar omdat Sligro (EmtÈ) en Ahold (Albert Heijn) geen overeenstemming hebben kunnen bereiken, waarmee de basis onder het hele plan is weggevallen.

Op 't Hoenbroeck was zoín 5000 m2 gereserveerd voor de komst van een zogeheten fullservice supermarkt (EmtÈ of Albert Heijn, dat C1000 heeft overgenomen) en discounter Aldi of Lidl.

De gemeenteraad stemde in juli vorig jaar al in met de verkoop van 13.000 vierkante meter gemeentelijke grond aan Leyten voor 1.050.000 euro. Het was de bedoeling dat met een groot deel van die opbrengst de oude binnenstad zou worden opgeknapt. In de openbare raadsvergadering werd overigens met geen woord over de kwestie gesproken.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 17.05.13 | 09.27 UUR
Vandaag:
14° | 4°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.0753 s