Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

De sportieve visie van renners en trainer Van Dijk

WV Noordwesthoek herbergt echt veel wielertalent!

WV Noordwesthoek herbergt echt veel wielertalent!

WV Noordwesthoek herbergt echt veel wielertalent!© Z-RTV Fotografie | RDV

De regio en de wielersport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sport is niet alleen leuk om te doen, maar het helpt ook de jeugd op een positieve manier vooruit. Maar hoe ziet wielersport er in Nederland over tien jaar uit? Dé wielertalenten van wielervereniging Noordwesthoek deelden onlangs hun sportieve visie met De Zwartewaterkrant.

Patrick Coster (16) is woonachtig in Hasselt en lid van NWH sinds 2006. Zijn ambitie voor 2014 is hét podium rijden in de klassiekers. In de toekomst wil Coster doorstromen naar een continental wielerploeg. Zijn volgende stap is tekenen voor een profploeg.

Dennis van der Horst (16) uit Hasselt is lid van de NWH sinds 2007. Zijn ambitie voor dit jaar is de 'Omloop Noordwest Overijssel' van aanstaande zaterdag winnen en verder zoveel mogelijk op het podium staan en in de KNWU klimmerstrofee excelleren. Van der Horst is stellig voor zijn toekomst. "Proberen door te stromen na de absolute wereldtop!"

Jelmer Arendshorst (16) is woonachtig in Nieuwleusen en lid van de NWH sinds 2012. De ambitie van Arendshorst is om dit seizoen goed voorin te koersen en om een paar podiumplaatsen te veroveren. "Mijn ambitie voor de toekomst is dat ik me verder wil ontwikkelen en als het mogelijk is om voor een profploeg uit te komen."

Tim Naberman (15) is woonachtig in Genemuiden en lid van de NWH sinds 2010. Zijn ambitie voor dit wielerseizoen is om goed mee te koersen voorin, en een top 15 te rijden. "En voor de toekomst om door te blijven gaan met fietsen en als het eventueel kan door te stromen naar een profploeg", aldus de Genemuidenaar.

Rick de Vries (16) is woonachtig in Wolvega en lid van de NWH sinds 2012. De ambitie voor de Fries is een paar keer podium te rijden en hopelijk deze ook winnend af te sluiten. "In de toekomst wil ik graag prof worden, maar deze drang zit er van jongs af aan al in...."

Jordy van de Poel (15) is woonachtig in Hasselt en lid van de NWH sinds 2012. Van de Poel is in afwachting van zijn wielerlicentie.

De nieuwelingen staan onder begeleiding van trainer/ploegleider, Henk van Dijk. De Sluziger vertelt: "Het is een leuke groep die fanatiek traint. Niet alleen fanatiek, maar deze groep kent ook een gemotiveerde trainer", aldus een lachende Van Dijk. De ploegleider die al zo'n drie jaar betrokken is bij deze renners, probeert elke keer weer de groep na een hoger niveau te tillen. Het is dan ook voor wielervereniging Noordwesthoek te hopen dat ze nog lang mogen geniet van de diensten van de Sluziger.

De Overijsselse klassieker, 'Omloop Noordwest Overijssel', gaat zaterdag 5 april aanstaande van start vanaf het Havenplein in Genemuiden, waar eveneens de finish zal plaatsvinden.

Rond de klok van tien starten bovenstaande nieuwelingen met een ronde van 80 km. ’s Middags rond tweeën luidt het startschot voor de junioren, die een ronde van 120 kilometer zullen verrijden. De nationale en internationale renners zullen vier keer door Hasselt en Zwartsluis rijden en tweemaal door de kop van Noordwest Overijssel. Wielerliefhebbers kunnen de exacte route en bijbehorende start- en finishtijden vinden op: www.omloopnwo.nl

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 02.04.14 | 08.37 UUR


advertentie

Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20662 s