Maandag 05.12.22 | 13.27 uur

Route vanaf Goot naar Kamperzeedijk eerst veilig!

Bezwaar buurtbewoners Pieper realisatie fietspont

De buurtbewoners van de Pieper, maken bezwaar tegen het voornemen om een fietspont te realiseren bij de Oudedijk richting de Pieperweg in Genemuiden. "Op dit moment bestaat er al een onveilige situatie op de Pieperweg. Als er door het realiseren van de fietspont, meer fietsers gebruik maken van deze weg, moet eerst de route vanaf de Goot naar de Kamperzeedijk honderd procent veilig zijn", aldus de bewoners is een brief aan het college van Zwartewaterland.

In oktober 2014 is door Dorpsontwikkelingsplan (DOP) Kamperzeedijk een vergunning aangevraagd voor de fietspont tussen de Mandjeswaard en de Pieper, om de fietsmogelijkheden tussen Kampen en Genemuiden te verbeteren. De brug naar de Mandjeswaard is, afgezien van de Kleemanspont de enige manier om over de Goot in de Mandjeswaard te komen.

Volgens buurtbewoners kunnen fietsers en ander verkeer, waaronder landbouwverkeer, elkaar niet veilig passeren, doordat de Pieperweg te smal is. Er zijn geen bermen om uit te wijken. Een punt dat bekend is bij wethouder Speksnijder. De bewoners melden in de brief dat wethouders Speksnijder en Visserman door hebben laten schemeren dat de gemeente niet over voldoende financiële middelen beschikt om een veilige fietsstrook aan te leggen. "Dit betreuren wij ten zeerste, omdat een fietsstrook aanleggen op andere plekken in de gemeente, zoals in de Polder Mastenbroek wel rijkelijk is gebeurd."

De polder de Pieper is een polder van circa 200 hectare ten noorden van het dijkdorp Kamperzeedijk en ten oosten van de Mandjeswaard in de Nederlandse provincie Overijssel.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 03.03.15 | 15.02 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | 0°
Meer weer...
Morgen:
3° | 0°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.1909 s