Maandag 09.12.19 | 18.19 uur

Seminar '100-100-100' op vrijdag 5 juni 2015

'Honderd dagen afvalvrij leven' loopt ten einde

Honderd huishoudens hebben 100 dagen 100% afvalvrij geleefd. Wat zijn de resultaten? Is het ze gelukt? Op vrijdag 5 juni 2015 wordt in Zwolle het afsluitende seminar ‘100-100-100’ georganiseerd; Naast het presenteren van de resultaten wordt het stokje overgedragen aan zowel staatssecretaris Mansveld (I&M), het bedrijfsleven, andere gemeenten, de recycling branche en de (rijks)overheid.

Seminar 100-100-100
Om de resultaten te delen maar zeker ook om de deelnemers (Familie Nijboer uit Punthorst, red.) op gepaste wijze te bedanken, organiseert ROVA een seminar op vrijdag 5 juni bij Van der Valk te Zwolle.

De doelgroepen voor het seminar zijn: de deelnemers aan de 100-100-100 proef (seminar is tevens de officiële afsluiting); recycling industrie; consumenten(organisaties); bedrijfsleven/producenten; gemeenten (raadsleden, ambtenaren en wethouders), politici en branchegenoten. Naast het presenteren van de resultaten van de proef wil de ROVA samen de discussie voeren over de rollen van, en de kansen voor, de diverse spelers in de afval- en grondstoffenketen. Daarbij willen ze het stokje overdragen aan die spelers. Dit in de vorm van het rapport ‘100-100-100’ en de projectaanpak van de proef. Ook ruimtevaarder Andre Kuipers is in Zwolle aanwezig en zal onder meer vertellen hoe hij de aarde heeft gezien vanuit het heelal. Kuipers zal hierbij een link maken met afval en grondstoffen.

Waarom minder afval?
Het doel van ROVA is minder restafval en meer hergebruik van afval. Een van de manieren om dat te bereiken is er voor te zorgen dat consumenten, gezinnen, huishoudens minder afval over houden. Streven naar minder afval klinkt misschien wat gek voor een organisatie als ROVA. Maar, wij geloven dat mensen zich beter voelen in een leefomgeving die schoon, heel en veilig is. En wij zijn er van overtuigd dat wij zuinig moeten zijn op de (soms schaarse) grondstoffen. Daarom is het nodig om afval zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 03.06.15 | 12.21 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 6°
Meer weer...
Morgen:
9° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32495 s