Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Sleepboot en Opduwer van het Jaar 2016

Sleepbootdagen: 'Geertje en TRiP' slepen titels binnen

Sleepboot van het Jaar 2016: TRiP

Sleepboot van het Jaar 2016: TRiP© Erik Buit

'Geertje en 'TRiP' hebben de titel van respectievelijk 'Opduwer en Sleepboot van het Jaar 2016' in de wacht gesleept tijdens de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis. De uitslag van deze verkiezing werd vrijdag 6 mei 2016 tijdens het captainsdiner met gejuich en instemming van alle leden van de Vereniging De MotorSleepboot begroet.

De jury werd dit jaar gevormd door de heer Arco Hofland (oud-burgemeester Zwartewaterland), de huidige burgemeester, de heer Eddy Bilder en de heer Henk van der Woude onder toeziend oog van de leden van Vereniging De MotorSleepboot die de groep completeerde.

Ook dit jaar is tijdens de jurering vooral gelet op authenticiteit, uitstraling, verzorgd uiterlijk en originaliteit.

De heer Roel Schurink, de nieuwe voorzitter van de Stichting Nationale Sleepbootdagen benadrukte tijdens het captainsdiner in Hotel Zwartewater Combuijs in Zwartsluis dat deze editie - tot nu toe - zeer geslaagd is. "Dat laatste is mede te danken aan het uitzonderlijk weer", aldus de voorzitter. Daarnaast sprak Schurink een groot dankwoord uit naar alle sponsoren en lokale middenstand van Zwartsluis en in het bijzonder De Koninklijke Landmacht, Marine en Rijkswaterstaat.

Zaterdag is de ‘braderiedag’. Als vanouds een gezellige en drukke dag met een braderie door het hele centrum van Zwartsluis en muzikale optredens van het Koopmansvrouwenkoor, het Kerkstraat Dwijlorkest en het Duitse korps Spielmannszug Züschen. Sinds 2014 eveneens een geslaagd gebeuren is het concert dat het christelijk mannenkoor Stereo op zaterdagmiddag geeft in de Hervormde Kerk. Dit begint om half drie, waarna de bezoekers aansluitend richting Havendijk kunnen lopen om getuige te zijn van de afsluitende vlootschouw. Voor het volledige programma: www.sleepbootdagen.com

oor: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 06.05.16 | 22.29 UUR


advertentie

Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19869 s