Donderdag 19.07.18 | 08.52 uur

'Het is belangrijk dat onze gasten zich welkom voelen'

Jan Rook werkt 35 jaar met passie in Zwembad De Kragge

Jan Rook werkt 35 jaar met passie in Zwembad De Kragge

Jan Rook werkt 35 jaar met passie in Zwembad De Kragge© DKN | Robert Wessel Jansema

Zwembad De Kragge Zwartsluis, begin jaren '70 ontstaan door giften van inwoners, is een begrip in de regio. Locatiemanager Jan Rook is dit jaar 35 jaar in dienst bij De Kragge, en als het aan Rook ligt plakt hij hier nog minstens 15 jaar aan vast. Rook kwam in de jaren tachtig als 16-jarige bij het bad op de loonlijst. "Uitgezonderd van n 'baaldag', de dag voor ik in dienst moest, ga ik iedere dag met veel plezier en passie naar mijn werk", vertelt Rook met een grote glimlach. Robert Wessel Jansema van De Zwartewaterkrant bezocht jubilaris Jan Rook.

"Het begon eind jaren zeventig bij Zwemvereniging Zwartsluis. Als lid was ik dagelijks te vinden in het bad. Vervolgens kwam de vraag of ik mee wilde 'helpen' in De Kragge. En al snel daarna behaalde ik de daarvoor benodigde papieren. Ik haal nog steeds voldoening uit dit werk; het verveelt geen moment en ik zie elke dag als een plezierige uitdaging", vertelt Rook die met De Kragge is opgegroeid.

Zwembad De Kragge betekent veel voor Zwartsluis en de regio. "Ons bad is naast een bijzondere zwemaccommodatie ook een ontmoetingspunt en vervult hiermee een belangrijke taak binnen de Sluziger gemeenschap. Kinderen behalen op jonge leeftijd hun zwemdiploma en ook ouderen komen graag naar het zwembad om in beweging te blijven. Daarnaast is het ook belangrijk dat inwoners uit deze omgeving het zwemmen blijven beoefenen, want waar je ook kijkt, je ziet bijna overal water", vertelt Rook met zijn wijsvinger in de richting van De Wieden.

Het hoogtepunt van het jaar is de Nationale Zwemvierdaagse. Het evenement, voor jong en oud, is een traditie op de kalender, en betekent de afsluiting van het lopende zwemseizoen. "De zwemvierdaagse is eind jaren zeventig ontstaan en uitgegroeid tot een begrip in de regio. Het festijn is een manier om de bevolking te bedanken voor hun komst naar De Kragge. Naast het zwemmen tijdens de Nationale Zwemvierdaagse, zorgt het ook voor de nodige saamhorigheid, zoals het voetbaltoernooi en een grote bingo. De zwemvierdaagse is meer dan alleen zwemmen", vertelt locatiemanager Rook vol trots.

"In 2008 heeft de gemeente Zwartewaterland ons (Stichting Zwembad Zwartsluis, red.) gevraagd of wij de explotatie wilde overnemen van het Arin Prins van Wijngaardenbad in Hasselt en zwembad Bestevaer te Genemuiden. Op deze manier ontstond destijds 'Stichting Zwembaden Zwartewaterland' (SZZ). In 2015 wilde de raad van de gemeente Zwartewaterland flink bezuinigen op de drie zwembaden. Ondanks het feit dat we gezamenlijk 22000 handtekeningen inzamelden bleef het tot het laatst toe spannend of de zwembaden open konden blijven. Gelukkig zette iedereen zich voor meer dan 100% in voor het behoud van de baden", vertelt Rook over deze zware periode uit 2015.

Het Sluziger zwembad wist in 2013 een tweede plaats te behalen bij de verkiezing 'Zwembad van het jaar'. In de categorie tot 100.000 bezoekers wisten de Sluzigers voldoende stemmen te behalen voor een hoge klassering. "Het is belangrijk dat onze gasten zich welkom voelen in ons combibad. Daarnaast bieden wij diverse programma's aan voor veel doelgroepen. Van schoolzwemmen tot aquajogging", vertelt Rook die vernieuwing als belangrijk aspect ziet.

Rook is trots op de mensen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor De Kragge. "Onze mensen zijn vakkundig, vriendelijk en goed in omgang met mensen, dat is zeker belangrijk om een zwembad draaiende te houden." (www.zwembaden-zwartewaterland.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 16.03.17 | 15.26 UUR
Vandaag:
26° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA
  • Donderdag 19.07.18
  • Vrijdag 20.07.18
  • Zaterdag 21.07.18
  • Zondag 22.07.18
  • Maandag 23.07.18
  • Dinsdag 24.07.18
  • Woensdag 25.07.18
  • Volledige agenda...
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.16355 s