Donderdag 26.01.23 | 13.56 uur

Waterplanten in Sluziger woonwijk zorgen voor overlast

'Het loopt de spuigaten uit, er is zelfs een boot omgeslagen'

Buurtbewoner gaat de strijd aan met waterplanten

Buurtbewoner gaat de strijd aan met waterplanten© DKN / R.W. Jansema

"Meer planten dan water", vertelt éen van de buurtbewoners tegenover De Zwartewaterkrant Nieuwsredactie. "Het loopt de spuigaten uit in woonwijk de Barsbeek te Zwartsluis." Buurtbewoners trokken dinsdagavond 20 juni 2017 de zwemkleding aan, om tientallen kilo's waterplanten uit het water te verwijderen. De buurtbewoners namen zelf het heft in handen, nadat zondagavond jl. een motorboot was omgeslagen door de waterplanten.

Tom, bewoner van de Slingerbeek, haalt de waterplanten met een hark uit het water. Vervolgens worden de planten door hem op de surfplank gelegd. Zodra de plank vol ligt met groen, brengt hij het naar de grote hoop, die onaangenaam ruikt.

Zondag voer een Sluziger met zijn motorboot door de planten. Toen de schroef van zijn buitenboordmotor vol was geraakt met planten wist hij de motor omhoog te halen. Omdat hij achterin de boot moest zitten, en de planten aan de schroef voor het nodige gewicht zorgden, stroomde er razendsnel water de boot in via de achterkant. Het motorbootje kwam steeds verder onderwater te liggen. De bestuurder was inmiddels uit de boot gesprongen, vanwege zijn eigen veiligheid. De boot zonk vervolgens in zijn geheel naar de bodem.

Omstanders wisten in te grijpen, maar zowel de buitenboordmotor als de mobiele telefoon van de bestuurder bleken kapot te zijn.

"We gaan de komende week kijken of de gemeente Zwartewaterland of Waterschap Drents Overijsselse Delta ons kunnen helpen in strijd tegen de waterplanten. We betalen de gemeente tenslotte ongeveer 100,00 euro per jaar aan liggeld voor de boot", vertellen bewoners aan de Zilverbeek.

De 'plantenvissers' hebben na een uurtje harken al tientallen kilo's planten op het droge gelegd.


Door: De Zwartewaterkrant | R.W. Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 20.06.17 | 18.48 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
8° | -3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18011 s