Vrijdag 26.04.19 | 14.51 uur

Havenplein nagenoeg spik-en-span!

Voorbereidingen Genemusiment in volle gang

Nog minder dan één maand resteert de werkgroep van Genemusiment om 'de laatste puntjes op de i' te zetten, voordat op zaterdag 16 september het Genemuider familiefeest losbarst. Eén belangrijk zorgpunt is inmiddels weggenomen; het vernieuwde Havenplein, waarop een groot deel van het programma zich afspeelt, ligt er volgende maand spik-en-span bij.

Niet alleen het Havenplein is gereed, evengoed is het aftellen voor d’Of van de familie Van Dalfsen, Het Historisch Centrum Genemuiden, De Nederlands Hervormde Kerk, het Tapijtmuseum en de Meente. Op al die locaties zal een keur aan (Genemuider) artiesten, soms in verrassende samenstellingen, optreden.

Ook in en rond de Haven gebeurt van alles, waarbij de inmiddels traditionele visrookwedstrijd en de visbakkers niet onvermeld mogen blijven. De lokale brandweer verleend zijn medewerking, waarbij bezoekers op een heel realistische manier in de gelegenheid worden gesteld om te ervaren hoe het is wanneer je te maken krijgt met een forse rookontwikkeling in je woning.

Bijzonder wordt ook het kinderplein. Op het plein tussen 't Olde Staduus en Hema kun je je straks uitleven op sportieve attracties, bij workshops en theatervoorstellingen.

De ruimhartige en spontane bijdragen van veel winkeliers en bedrijven dragen bij aan het evenement en geven de werkgroep een enorme steun in de rug. "Sluitend is de begroting (nog) niet, maar het gat tussen uitgaven en inkomsten wordt overbrugbaar", zegt Marion Verkruijsse namens SCEG / Werkgroep Genemusiment

Binnenkort wordt in heel Zwartewaterland het programmaboekje met gedetailleerde informatie over Genemusiment huis-aan-huis bezorgd. Vadain is dit jaar trots hoofdsponsor van Genemusiment.

Mensen die Genemusiment een warm hart toedragen en bereid zijn om als vrijwilliger een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken zijn welkom! Vooraf aanmelden bij s.brouwer28@kpnplanet.nl of harrierietman@gmail.com

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 18.08.17 | 08.00 UUR
Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29678 s