Vrijdag 24.03.23 | 10.40 uur

Voor 6.500 adressen is snel internet nu heel dichtbij

RENDO en CIF gaan samenwerken voor glasvezel

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst RENDO/CIF

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst RENDO/CIF© Marieke Seinen

Vanaf maandag 25 september kunnen bewoners van 6.500 adressen in de kop van Overijssel zich inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Vandaag ondertekenden RENDO, CIF, de gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle en bewonersinitiatief BB-NoW hiervoor een convenant.

In het convenant staan afspraken over de aanleg van glasvezel, zoals leges, degeneratiekosten en graafdieptes. Wanneer meer dan 50 procent zich tijdens de campagne van Glasvezel Buitenaf aanmeldt, wordt het glasvezelnetwerk in 2018 gebouwd.

Het bewonersinitiatief BB-NoW zet zich al jaren in om glasvezel in het buitengebied van Kop van Overijssel mogelijk te maken. Samen met hen hebben RENDO en CIF vandaag het startschot gegeven voor de start van de glasvezelcampagne Glasvezel Buitenaf. In de komende week worden bewoners persoonlijk uitgenodigd voor informatieavonden in het gebied.

Aanbod
De inwoners van De Kop van Overijssel kunnen kiezen uit vijf verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe) voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 15,00 euro per maand òf 1900 euro bij eenmalige afkoop. RENDO/CIF heeft 50% deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro, plus vastrechtvergoeding en de kosten van een abonnement.

CIF
Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf van CIF, licht toe: “CIF wil zoveel mogelijk woningen en bedrijven in de buitengebieden voorzien van glasvezel. Dit doen we gefaseerd en waar nodig werken we samen met andere partijen. Zo zijn we eerder een samenwerking aangegaan met het netwerkbedrijf Cogas voor de aanleg van glasvezel in Twente. Ik ben dan ook heel erg blij dat we vandaag hier samen met RENDO staan en dat we met alle partijen goede afspraken hebben kunnen maken om glasvezel aan te leggen. Daar mogen we oprecht trots op zijn!”

RENDO
Eddy Veenstra, directeur van RENDO, onderschrijft deze woorden. Voor de ontwikkeling en leefbaarheid van het platteland is snel internet enorm belangrijk. Als partner van haar aandeelhoudende gemeenten wil RENDO hier graag in investeren.

Gemeenten blij met initiatief Glasvezel buitenaf
Wethouder Wim Brus van gemeente Steenwijkerland is heel blij dat glasvezel voor de inwoners en bedrijven van Kop van Overijssel binnen handbereik is. “Een goede breedbandverbinding is van essentieel belang voor de leefbaarheid in het buitengebied. Voor inwoners, maar ook voor agrarische bedrijven, recreatiehouders en kleine zelfstandigen is het nodig om te kunnen blijven groeien. En dat kan alleen als er een snelle en stabiele internetverbinding is.”

Over CIF
Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste communicatieinfrastructuurnetwerk van Nederland. Het heeft inmiddels 390.000 adressen voorzien van een aansluiting op coax- en glasvezelnetwerken. CIF is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied. Er zijn 13 glasvezelcampagnes succesvol afgerond en dit betekent dat 50.000 adressen de mogelijkheid hebben om over te stappen op glasvezel.

Over RENDO
RENDO is een regionaal netwerkbedrijf. RENDO distribueert gas, elektriciteit en warmte naar zo’n 136.500 aansluitingen in haar werkgebied. Het gaat dan om 104.000 gasaansluitingen en om 32.500 elektriciteitsaansluitingen. Hiernaast zijn ook de eerste ‘’warmteklanten’’ een feit (centrale opwek + decentraal met warmtepompen). Ook is RENDO betrokken bij verschillende glasvezelinitiatieven in Overijssel en Drenthe.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 26.09.17 | 05.04 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.1879 s